Sastojci:
5 jaja sobne temperature
1 l punomasnog mlijeka
90 g + žlica šećera
Prstohvat soli
Komadić cimeta
2-3 zvjezdasta anisa ili nekoliko zrna kardamoma
Mljevene pistacije za posipanje
Priprema:
Odvojite bjelanjke i žumanjke. Mlijeko sa začinima stavite na laganu vatru. Pustite da zakipi. Za to vrijeme istucite čvrst snijeg od bjelanjaka s malo soli i žlicom šećera. Kad mlijeko zakipi, u njega stavljajte žlicu po žlicu snijega. Okrenite, pa čim se stisne, izvadite oblačiće šupljom žlicom. Tako ponavljajte dok ne potrošite sav snijeg.
Maknite mlijeko s vatre. Istucite žumanjke s ostatkom šećera. Kad pobijele, dodajte malo vrućeg mlijeka. Izmiksajte pa sve prebacite u mlijeko i vratite na vatru. Kuhajte uz miješanje dok se krema ne stisne. Ohladite prije posluživanja.