Ostalo

Štrudla od vrganja i umak od poriluka

Prema receptu Tomislava Špičeka

RTL.hr
22.12.2021 11:00

Sastojci:

20 listova kore za štrudle

500 g vrganja

250 g mascarpone sira

150 g mileram vrhnja

200 g griza

1 kom poriluka

1 glavica češnjaka

125 g maslaca

3 jaja

majčina dušica

sol

papar

Priprema:

Narezati i popirjati vrganje na malo maslaca ili ulja, dodati češnjaka, soli, papra i začina po želji. Razmutiti jaja, dodati mascarpone sira, pomiješati pa dodati vrganje. Razvući kore, premazati s malo maslaca i posuti griza. Zatim rasporediti po tijestu punjenje od vrganja i zamotati. Štrudlu premazati maslacem i staviti na pečenje. Peći otprilike 20-ak minuta na 180 stupnjeva. Uz štrudlu poslužiti umak od mileram vrhnja i sitno nasjeckanog poriluka, začiniti po želji.