Ostalo

Teletina i špecle s kestenima

Tim Polupani zvončići

RTL TV
12.12.2020 09:00

Sastojci za teletinu:

teleći kare 800 g

ulje

sol

papar


Priprema:

Pouljimo, posolimo i popaprimo kare i stavimo u pećnicu na 180 stupnjeva oko 25 minuta, smanjimo na 110 i pečemo još 15-20 minuta.


Sastojci za špecles kestenima:

kesten pire 200 g

jaja 3 komada

mlijeko 150 ml

glatko brašno po potrebi

sol

maslac


Priprema:

Mikserom umiješamo sve sastojke dok ne dobijemo tekuće gusto tijesto (gušće nego za palačinke).Špecle ribamo u kipuću vodu i vadimo ih nakon minute kuhanja.Kuhane špecle (kapance) stavimo na tavu s malo maslaca i kratko prepržimo.


Umak od vrganja:

Vrganje narezati na listiće, prepržiti ih na ulju do smeđe boje, dodati sitno sjeckani luk, politi s 1 dl bijelog vina. Posoliti i popapriti te dodati 200 mj vrhnja za kuhanje, malo sjeckanog peršina, kockicu maslaca i kuhatidok ne zgusne. Poslužiti uz teletinu i špecle.