Sastojci za teletinu:
teleći kare 800 g
ulje
sol
papar
Priprema:
Pouljimo, posolimo i popaprimo kare i stavimo u pećnicu na 180 stupnjeva oko 25 minuta, smanjimo na 110 i pečemo još 15-20 minuta.
Sastojci za špecles kestenima:
kesten pire 200 g
jaja 3 komada
mlijeko 150 ml
glatko brašno po potrebi
sol
maslac
Priprema:
Mikserom umiješamo sve sastojke dok ne dobijemo tekuće gusto tijesto (gušće nego za palačinke).Špecle ribamo u kipuću vodu i vadimo ih nakon minute kuhanja.Kuhane špecle (kapance) stavimo na tavu s malo maslaca i kratko prepržimo.
Umak od vrganja:
Vrganje narezati na listiće, prepržiti ih na ulju do smeđe boje, dodati sitno sjeckani luk, politi s 1 dl bijelog vina. Posoliti i popapriti te dodati 200 mj vrhnja za kuhanje, malo sjeckanog peršina, kockicu maslaca i kuhatidok ne zgusne. Poslužiti uz teletinu i špecle.