Sastojci:
300 g mascarponea
2 žumanjka
50 g šećera
80 ml vrhnja za šlag
20 ml mastike
30 ml Amaretta
20 ml lozovače
15 g šećera (za kavu)
200 ml kave
150 g piškota
Kakao za ukrašavanje
Postupak:
Mikserom umutimo 50 g šećera i 2 žumanjka dok smjesa skroz ne pobijeli. U drugoj posudi pomiješamo mascarpone i vrhnje za šlag. Dobivenu smjesu pomiješamo sa smjesom šećera i žutanjaka. Miksamo sve zajedno mikserom dok se krema ne stisne (7-8 min). Sav alkohol pomiješamo s kuhanom kavom i15 g šećera.
U visoku čašu složimo 2 reda slomljenih piškota koje zalijemo kavom, dokne upiju tekućinu. Kremu od mascarponea stavimo u dresir vrećicu. U čašu u kojoj se nalaze namočenepiškoteistisnemo 2 cm kreme od mascarponea.
Položimo 2 nova reda piškota na kremu i ponovno prelijemo kavom. Nakon toga završimo kremom do vrha čaše.
Kremu koja viri izvan čaše odstranimo tupom stranom noža da dobijemo ravnu površinu. Obilno pospemo kakaom. Stavimo u zamrzivač do posluživanja.