Ostalo

Veganski škerac od kokosa

Prema receptu Ivane Bačić iz tima Škerac

RTL.hr
30.12.2021 09:35

Sastojci:

70 g brašna
130 g šećera
1 žlica praška za pecivo
žličice soli
120 ml kokosova ulja
1 žlica ekstrakta od vanilije
175 ml vode
90 ml kokosova mlijeka
150g kokosova brašna

glazura:
250 g bijele čokolade
100 g kokosovih mrvica
30 g kokosovih listića

Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!

Priprema: Sve sastojke pomiješati i staviti u kalup za pečenje. Ako je smjesa prerijetka, dodati kokosovo brašno dok smjesa ne bude dovoljno gusta da ne bi curila niz kalup. Peći na 180 stupnjeva 30 do 40minuta.

Gotovu smjesu izvaditi iz pećnice i ostaviti da se malo ohladi. U međuvremenu pripremati glazuru koja se sastoji od bijele čokolade i kokosova brašna. Na banja-mariji otopiti bijelu čokoladu i dodati kokosovo brašno sve dok smjesa ne bude dovoljno gusta da se može lijepo nanijeti na biskvit. Ako je ispala pregusta, možete dodati malo kokosova mlijeka. Čokolada je sama po sebi dovoljno slatka, ali ako mislite da biste glazuru trebali dodatno zasladiti, možete dodati šećera u prahu.

Ohlađeni kokosov biskvit preliti glazurom i posuti kokosovim listićima. Ako želite zadiviti goste, možete se poigrati dekoracijama od karameliziranog šećera koji stavite naknadno na komad kolača.