Sastojci:
750 grama mljevene junetine ili janjetine
2 kriške bijelog kruha
125 ml mlijeka
1 glavica sitno sjeckanog crvenog luka
1 žličica cimeta, korijandera, kumina, anisa i crnog papra
3 lovorova lista
1/2 žličice kurkume u prahu
1 rajčica bez kore, rezana na kockice
1/2 žličica šećera
1 jabuka, oguljena i krupno naribana
1 žlica sitno naribane limunove korice
1/2 šalice grožđica
1 žlica džema od marelica
1 jaje
15 komada blanširanih badema
Za preljev:
1 jaje
125 ml mlijeka
1/3 žličice kurkume u prahu
Priprema
Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Potopiti kruh u mlijeko. Na tri žlice ulja propržiti luk da postane slatkast, dodati lovorov list i sve predviđene začine te pirjati nekoliko minuta. Zatim dodavati redom rajčicu, šećer, ribanu jabuku i limunovu koricu. Nakon toga izvaditi lovorov list te dodati meso i sol i uz što češće miješanje sjediniti.
U meso dodati žlicu džema od marelica dodati da se otopi. Kad je meso prodinstano, maknuti s vatre, lagano ohladiti pa umiješati ocijeđeni kruh, jaje umućeno s mlijekom i grožđice te posuti sjeckanim blanširanim bademom.
Peći 40 minuta u zagrijanoj pećnici. Umutiti još jedno jaje s predviđenom količinom mlijeka i kurkumom i preliti preko mesa te vratiti u pećnicu na još 15 minuta da se zapeče. Poslužiti s rižom i brokulom.