Play ponuda
Play ponuda
SRETAN ROĐENDAN!

Godinu dana 'Stanja nacije': 'Uspjeli smo ono što nitko drugi prije nas nije!'

Detaljna analiza ekonomskog i mentalnog zdravlja Hrvatske i svijeta počela je u svibnju 2022. u političkoj satiri 'Stanje nacije', a i dalje ne jenjava interes za drukčijim pogledom na aktualnosti kroz komentare Zorana Šprajca!

Image

Stanje nacije

RTL.hr/ 20.5.2023. u 9:00
Play ponuda

„To je najuzbudljiviji i najizazovniji televizijski projekt na kojem sam radio. Krenuli smo s mnoštvom nepoznanica jer je riječ o novoj formi na našem tržištu, ali uz ekipu sjajnih suradnika, vjerujem da ćemo uspjeti napraviti sadržaj koji će se gledateljima svidjeti. Imam tremu, ali i dobar osjećaj da ćemo napraviti dobar posao“, prije godinu dana govorio je Šprajc a da je hrvatski narod objeručke prihvatio drukčiji pregled u našoj zemlji, među ostalim, pokazuje i nagrada Zlatni Studio za najbolju TV emisiju.

'Stanje nacije' počelo se prikazivati sredinom svibnja 2022. i već prva emisija imala je odlične rezultate gledanosti da bi ubrzo postala jedna od najgledanijih u Hrvatskoj. Voditelj i urednik Zoran Šprajc odabrao je žanr kao stvoren za njega - političku satiru, a njegovi sarkastični i duhoviti komentari na aktualnosti u Hrvatskoj i svijetu od samog početka prikazivanja izazivali su pozornost, prodirali u srž problema te poticali daljnje rasprave i danima nakon prikazivanja emisije.

Image

Stanje nacije

Foto:
Image

Stanje nacije

„Da mi je na početku emitiranja netko rekao da ćemo u roku godinu dana imati 300.000 gledatelja, stotine tisuća pregleda na YouTubeu i dobiti najveću nagradu publike Zlatni Studio, rekao bih mu da nije normalan. Jer kako je taj početak izgledao, čovjek bi prije rekao da nam je došao kraj nego početak. Kritika nas je sasjekla, ono što je ostalo nakon što nas je kritika sasjekla, sasjekla je publika u komentarima na društvenim mrežama, dakle, očaj živi, svatko normalan bi se ostavio tog TV posla i išao kopati vinograd, veće bi koristi bilo. No kako nitko od nas ne zna kopati vinograd, a kamoli što drugo, nismo imali izbora pa smo morali nastaviti i onda se dogodilo ono čemu se nitko više nije nadao. Iz tjedna u tjedan kritičara je bilo sve manje, a publike sve više, i to ne samo u Hrvatskoj! Prate nas i u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, stižu reakcije i iz Makedonije, čak su se javili i neki ljudi iz razrušenog Zagreba“, u svom stilu rekao je voditelj i urednik emisije.

Šprajc uvijek ističe da bez svog tima 'Stanje nacije' ne bi bilo ni upola toliko zanimljivo i intrigantno, a uz njega u kreiranju izazovnog televizijskog formata sudjeluju Borna Sor, Anamarija Matijaš, Lada Marinović, Siniša Mareković, Boris Rašeta, Jan Štih, Tomislav Lubina te komičar Goran Vinčić. Upravo su oni zaslužni za najzanimljiviji pregled aktualnosti, neke 'zabranjene/problematične' teme koje možda nisu detaljno obrađene ili su nekako prošle ispod radara.

Image

Stanje nacije

Foto:
Image

Stanje nacije

„I budimo iskreni, uspjeli smo ono što nitko drugi prije nas nije. Napraviti iznimno gledan late night satirični TV show Made in Croatia. I zbog toga sam sad stvarno ponosan i na moju ekipu i na sebe“, zaključio je Zoran.

A u kojem će se smjeru razvijati stanje nacije - pratite u novim epizodama jedinstvene političke satire sa Zoranom Šprajcom u glavnoj ulozi svaki petak navečer samo na RTL-u! Emisiju možete pratiti i na PLAYU.

Image

Stanje nacije

politička satira
Hrvatska - 2023
Petak u večernjem terminu
Voditelj
Zoran Šprajc
Gledaj na
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
važno je djelovati!

Zeleni tjedan na RTL-u poziva: 'Pokrenimo se zajedno!'

Play ponuda

Više s weba