Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
POGLEDAJTE NA PLAYU

Ključne izjave princa Harryja iz intervjua s Andersonom Cooperom: O tati, pokojnoj mami, bratu i maćehi

Propustili ste intervju princa Harryja s Andersonom Cooperom? Name brige, pogledajte ga besplatno na PLAYU

Image
Foto: Profimedia
RTL.hr/ 10.1.2023. u 16:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Princ Harry u ekskluzivnom intervjuu s Andersonom Cooperom u sklopu emisije '60 Minutes' iznio je tvrdnje koje se tiču njegove obitelji. Da se ne radi o javnom poslu i služenju narodu, rekao je, ništa se od ovoga ne bi dogodilo te kako bi Windsori bili tek jedna u nizu disfunkcionalnih obitelji. No, traume su pak nadjačale sve i princ Harry više nema kočnica. U nadi da će popraviti odnose s, prvenstveno, ocem i bratom, javno govori o problemima s kojima su on i njegova supruga Meghan Markle suočavaju još od 2017. godine kada je njihova ljubavna priča postala javna. Također, zbog traume koja mu je ostala nakon smrti majke, pokojne princeze Diane, Harry suosjeća sa suprugom i zbog toga kako su se mnogi članovi obitelji, ali i britanski mediji odnosili prema njoj, 2020. godine povlači se kao stariji član kraljevske obitelji. Evo ključnih izjava koje je dao američkom televizijskom novinaru i voditelju.

O bratu, princu Williamu

Za brata Williama tvrdi da nisu bili u dobrim odnosima, stalno su se prepirali, a problemi sežu još odmalena. Tu je Harry branio svoju suprugu Meghan Markle, za koju je veći dio britanskog tiska tvrdio da je posvađala dva brata. Tijekom 2019. godine, braća su se prilikom svađe čak i potukla.

"On je čitao puno tabloida, puno priča. I imao je nekoliko problema, koji nisu bili utemeljeni na stvarnosti. A ja sam branio svoju ženu. On ju je napadao. Nije bila tamo u to vrijeme, ali pričao je o njoj. Njegove frustracije su rasle, i rasle, i rasle. Vikao je na mene, uzvratio sam mu vikom. Nije bilo lijepo. Nije bilo nimalo ugodno. A on je 'puknuo'. I gurnuo me na pod", izjavio je Harry.

O maćehi, kraljici Camilli i ocu, kralju Charlesu III.

"Ona je bila negativac. Ona je bila ta koja je bila treća osoba u Charlesovom i Dianinom braku. Ona je bila ta koja je morala rehabilitirati svoju sliku u javnosti", rekao je princ Harry.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Vi i brat William tražili ste od svoga oca da je ne oženi?", pitao je Harryja novinar i voditelj Anderson Cooper.

"Da", odgovorio mu je, a onda ga je pitao zašto.

Upravo se čita

Image
DRAMA SE NASTAVLJA

Kandidati iznenađeni što Saša želi ostati: 'Traži medijski prostor i pažnju i voli te kamere više od ičega!'

"Nismo mislili da je to potrebno. Mislili smo da će to prouzročiti više štete no što će biti koristi. I ako je sada sa svojom osobom. To je onda dovoljno. Zašto ići toliko daleko, ako to nije nužno? Željeli smo da on bude sretan, a s njom je to bio", objasnio je Harry svoje viđenje i dodao kako je bila opasna: "Zbog njezine potrebe da promijeni imidž o sebi. To ju je učinilo opasnom zbog veza koje je uspostavila u britanskim medijima. S obje se strane trgovalo informacijama. U obitelji koja je utemeljena na hijerarhiji, s njom koja ima namjeru postati 'queen consort', kolokvijalno rečeno, iza sebe će ostaviti tijela na ulici", naglasio je Harry. Rekao je kako je on jedno od tih tijela, koje se iskorištavalo za gradnju njezina boljeg publiciteta u javnosti. "Žrtvovala me na njezinom osobnom PR oltaru".

O medijima

"Svaki put kada bih pokušao nešto napraviti u privatnosti, događala su se curenja i podmetanja priča protiv mene i moje supruge. Znate, obiteljski moto je 'nikad se ne žali, nikad ne objašnjavaj', no to su samo riječi", objasnio je Harry i išao dublje u problematiku svoje obitelji s tabloidima. "Razgovaraju s kraljevskim dopisnicima, informacije im se podastiru kako bi napisali priču. Na kraju svakog teksta kraljevski dopisnici napomenu da su zatražili komentar Buckinghamske palače, no zapravo je čitav tekst komentar iz Palače. Stoga, kada nam kažu da proteklih šest godina nisu mogli izdati priopćenje kako bi nas zaštitili, no rade to kada su u pitanju ostali članovi kraljevske obitelji, postaje jasno... Tišina postaje izdaja", zaključio je princ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

O pokojnoj mami, princezi Diani

"Dugo vremena sam odbijao prihvatiti da je...nema. Vjerovao sam da je nestala na određeno vrijeme i da će nas kad to prođe nazvati i mi ćemo joj se otići pridružiti", rekao je Harry. Dodao je kako je njegov brat slično razmišljao i da su pričali o tome. Jednog dana, s 20 godina, odnosno osam godina od njezine smrti, odlučio tražiti policijski izvještaj koji je sadržavao i fotografije nesreće. Htio ih je vidjeti jer mu je to bio dokaz da njegove majke zaista više nema. "Dokaz da je bila u autu. Dokaz da je bila ozlijeđena i i dokaz da su upravo oni paparazzi koji su je lovili u tunelu snimali fotografije, fotografije na kojima ona leži polumrtva na stražnjem sjedalu automobila. Vidjeli su se u odrazu automobila", ispričao je Harry.

Intervju princa Harryja s Andersonom Cooperom pogledajte BESPLATNO na PLAYU!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Baš fora!

Konačno je stigao: Kockić plišanac – najljepši dar za vaše najmlađe!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba