Novosti

Nothing ear (stick): Tehnolovac je testirao nove bežične slušalice zanimljivog naziva!

Subota prijepodne na Kockici standardno je rezervirana za moderne tehnologije...

RTL.hr
28.11.2022 13:54

Nothing je naziv jednog zanimljivog branda koji nam dolazi iz Engleske. U današnjoj epizodi na recenziji nam su nam Nothing ear (stick) bežične slušalice.

Kutija je dosta neobičnog dizajna, a ovdje imamo strelicu koja nam pokazuje način na koji se pakiranje otvara... U valjkastom pakiranju smještene su upute za korištenje i USB-a na USB-c kabel koji je neobično kratak. Na kućištu uređaja vidimo utor za USB-c kabel i tipku za spajanje. Jednostavnom rotacijom dolazimo do samih slušalica. Dizajn je jako upečatljiv i mogu reći originalan.

Tehnolovac - Nothing ear (stick) 2.JPG

Nothing je brand koji nam dolazi iz Londona i na neki način pokušava napraviti svojevrsnu revoluciju u svijetu potrošačke elektronike. Prvenstveno u svijetu pametnih telefona, pripadajućih bežičnih slušalica, pametnih satova i laptopa. Zasad su predstavili pametni telefon i dva modela bežičnih slušalica.

K nama je na test stigao jedan od ta dva modela jednostavno nazvan Ear (stick). Prevedeno s engleskog – ''Uho (štapić)''. Da, znam da zvuči malo šašavo, no kada je naziv branda Nothing, iliti ''Ništa'', onda nije baš da će im modeli imati neke obične nazive. Ono što žele napraviti su uređaji koji su jednostavni, lijepi i funkcionalni. Bez suvišne pompe i blještavila. Gotovo da mogu reći da su suprotnost svim ostalim brandovima tog segmenta. Dok svi svoje uređaje predstavljaju uz fanfare i vatromet, Nothing ne čini – pa ništa.

Tehnolovac - Nothing ear (stick) 6.JPG

Iskreno, sviđa mi se taj pristup. No kakve su te ''Uho (štapić)'' slušalice?

Dizajn je nekako futuristično klasični. Prozirni dio otkriva detalje poput baterije, magnetskih konektora i minijaturnih čipova. Veći dio je onaj u kojem su smješteni zvučnici i on je obučen u glatku bijelu plastiku. Vrlo jednostavno a opet jako ekspresivno. Jedna slušalica ima malenu crvenu točku koja govori da je riječ o desnoj slušalici, druga pak ima bijelu točku koja označava da je to lijeva slušalica. Kakvog to pak ima smisla, pitate se? Odgovor je jednostavan. Kada su u kućištu, jasno je vidljivo da je desna slušalica koja ima crvenu točku smještena na strani kućišta koje ima detalj od crvene plastike. Lijeva ima bijelu točku i nalazi se na suprotnoj strani kućišta koja je bijele boje. Tako jednostavno da mi nije jasno kako se nitko tog ranije nije sjetio. Svi nešto pišu ''L'' i ''R'' kao ''left'' i ''right'', što nije univerzalno, dok oznaka bojom upravo to jest, univerzalna i jasna.

Tehnolovac - Nothing ear (stick) 4.JPG

Slušalice su i jako lagane, teže svega 4.4 grama. To je bitno kod duljeg korištenja jer kada su slušalice teške, osjećaj neugode se vrlo brzo pojavi. S Ear stick slušalicama ja takvih problema nisam imao jer meni ovaj oblik koji nema silikonski nastavak odlično pristaje. Bolje reći, pristaje mojim ušima. Lako ih stavljam i što je bitnije, kada su u ušima, ne ispadaju. Mana tog dizajna je to što bez silikonskog nastavka slušalice nikako ne mogu maksimalno zatvoriti protok zvuka tj. izolirati i smanjiti dotok vanjskog tona do unutrašnjosti uha... Hm, možda ovo nisam najjasnije obrazložio. Recimo to tako da bez malenih silikonskih nastavaka koje neke slušalice imaju nije moguće imati smanjenu vanjsku buku. Samim time, ove slušalice nemaju ANC ili aktivno poništavanje buke.

Tehnolovac - Nothing ear (stick).JPG

Kvaliteta zvuka Nothing Ear stick slušalica spada u nekakav viši srednji razred. Nisu high end slušalice, no definitivno su bolje od većine prosječnih slušalica koje trenuntno imamo na tržištu. Spajaju se Bluethooth vezom, i da bismo mogli konfigurirati kontrole koje se nalaze na slušalicama, potrebna je aplikacija Nothing X. U aplikaciji postoji opcija konfiguriranja tona i konfiguriranja dodirnih naredbi na slušalicama.

Ono što je većini važno jest vrijeme korištenja slušalica, odosno koliko dugo ih možemo koristiti bez punjenja baterije. Iskreno, da nisam radio test i da nisam mjerio vrijeme, sada vam ne bih znao reći koliko zaista vremena slušalice mogu izdržati od punjenja do punjenja. Toliko su dugo izdržale da sam zaboravio kada su bile na punjenju. No kako je mi je posao napraviti pravi test, mogu vam reći da s punim baterijama slušalice izdrže gotovo 7 sati slušanja, a u kombinaciji kada ih stavljamo na punjač, ta brojka se penje na zapanjujućih više od 25 sati, a nakon tog perioda jednostavno sam prestao mjeriti vrijeme. Ono što želim reći je da Nothing Ear Stick slušalice imaju fantastično trajanje i optimiziranje baterije.

Tehnolovac - Nothing ear (stick) 8.JPG

Kad nisu u upotrebi, slušalice imaju svoje mjesto u kućištu oblika valjka. Taj oblik je, naravno, isto tako neobičan za ovaj tip uređaja. Kućišta za bežične slušalice obično su plosnata i pravokutnog oblika. Jedna mana ovog dizajna je što ponekad taj valjak ili cilindar nije najpraktičniji za stavljanje u džep. S druge, strane, pak, dizajn je savršeno praktičan. Ovo su prve slušalice koje mi prilikom pada kućišta na pod nisu ispale i odletjele tko zna gdje. Razlog tomu je taj jednostavni i pomalo zarazni rotacijski mehanizam kojim se slušalice štite unutar cilindričnog kućišta.

Kada sumiram sve skupa, mogu reći da su Nothing Ear Stick, ili ti ''Ništa Uho štapić -slušalice'' jako dobar audiododatak koji ima fantastičan originalni dizajn. Mislim da sam našao nove slušalice za svakodnevnu upotrebu.