Play ponuda
Play ponuda
SVE O NJIMA

Ovih 10 stvari možda niste znali o ekipi iz 'Teorije velikog praska': Penny i Leslie bile su u vezi s Leonardom...

Iako smo o Penny, Amy i Bernadette do sada već naučili sve, ima nekoliko zabavnih činjenica o samim glumicama koje sigurno niste znali

Image
Foto: Instagram
RTL.HR/ 15.5.2023. u 14:00
Play ponuda

Serija 'Teorija velikog praska' u svojih je dvanaest sezona osvojila srca publike diljem čitavog svijeta, a neke je manje poznate glumce lansirala u zvijezde.

U početku emitiranja, serija je imala samo jednu glavnu žensku ulogu, lik zgodne plavušice Penny koju je tumačila Kaley Cuoco. No, kako se radnja razvijala kroz sezone tako je glumačka postava proširena s novim ženskim likovima, poput Bernadette koju je glumila Melissa Rauch i Amy Farrah Fowler u čijoj se ulozi našla Mayim Bialik.

Image
Foto: Instagram
Image
Instagram

Svaki je novi ženski lik seriji davao novu i uzbudljivu dinamiku, glumice su pomogle i likovima i seriji da sazrije i ostane duhovita do samog finala. Iako smo o Penny, Amy i Bernadette do sada već naučili sve, ima nekoliko zabavnih činjenica o samim glumicama koje sigurno niste znali.

Lik gospođe Wolowitz preminuo je zbog smrti glumice

Majka Howarda Wolowitza naglo je preminula u 8 sezoni, no to nije bila kreativna odluka scenarista. Glumica koja je tumačila njezin lik, Carol Ann Susi, zaista je preminula u danima snimanja te sezone, a ekipa joj je odala počast tako da joj nije tražila zamjenu.

Mayim Bialik vratila se glumi kako bi imala više vremena za svoju djecu

Nakon što je dobila doktorat, Mayim Bialik postala je znanstvenica u stvarnom životu. No, odlučila je pauzirati svoju znanstvenu karijeru zbog svih prekovremenih sati koje zahtjeva taj posao. Kako bi imala više vremena za djecu, Bialik se odlučila vratiti glumi i prihvatila je ulogu Amy Farrah Fowler.

Kaley Cuoco i Sara Gilbert obije su bile u vezi s Johnnyjem Galeckim, s kojim se Mayim Bialik prvi puta poljubila

Leonard je u seriji bio u vezi s Penny i Leslie Winkle, a s njima je izlazio i u stvarnom životu. Johny Galecki je bivši dečko i Sare Gilbert i Kaley Cuoco. I to nije sve, Mayim Bialik prvi se puta poljubila upravo s njim nakon što su njihovi likovi imali romantičnu scenu u teen seriji Blossom.

Image
Foto: Instagram
Image
Instagram

Kaley Cuoco bila je druga najbolje plaćena glumica u Hollywoodu

Kako se serija privodila kraju, tako su rasle i plaće glumačke postave. No, najbolji je ugovor uspjela ispregovarati samo jedna od njih, Kaley Cuoco. Glumici je plaća varirala između 900 tisuća i milijun dolara, a ugovor je uključivao i mnoge druge beneficije. Kada se sve zbrojilo, Kaley je 2018. bila najbolje plaćena glumica na svijetu, odmah iza Sofije Vergare za ulogu u 'Modernoj obitelji'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Christine Baranski i Mayim Bialik dobile su najviše nominacija za Emmy zbog 'Teorije velikog praska'

Iako niti jedna od njih nije imala glavnu ulogu, Christine Baranski, koja je glumila Leonardovu majku, i Mayim Bialik kao Amy Farrah Fowler, zaradile su najviše nominacija za Emmy zbog te serije. Bialik je primila četiri nominacije za Najbolju sporednu ulogu u komičnoj seriji, dok je Baranski dobila isti broj nominacija za Najbolju gostujuću ulogu u komičnoj seriji.

Image
Foto: Instagram
Image
Instagram

Christine Baranski slavi svaki puta kada izgubi Emmy

Christine Baranski dobila je Emmyja za svoju prvu nominaciju za ulogu u seriji Cybil, no nakon toga izgubila je njih čak 14 zaredom. Pa ipak, glumica tvrdi da joj je drago svaki puta kada izgubi, a čak je razvila ritual slavlja s ostalim nominiranima u svojoj kategoriji.

Laurie Metcalf smatrala je da je gluma nepraktična profesija

Laurie Metcalf, koja je u seriji glumila Sheldonovu majku, osvajala je razne nagrade, a bila je nominirana u raznim kategorijama od Emmyja do Zlatnog globusa, čak i Oskara. Pa ipak, glumica je izjavila da joj se sviđao njezin prvi posao tajnice i u to vrijeme nije smatrala da će je njezin glumački hobi igdje dovesti. Osim toga, smatrala je da glumačka profesija izrazito nepraktična.

Kaley Cuoco slomila je nogu prilikom jahanja i jedno vrijeme nije mogla biti na setu

Inače je poznato da je Kaley Cuoco entuzijastična jahačica, no njezin ju je hobi jedno vrijeme koštao posla. Glumica je pala s konja, a prava se nezgoda dogodila tek kada je konj pao na nju i slomio joj nogu. Zbog toga je nekoliko epizoda snimljeno bez Penny, a u jednoj se epizodi pojavila samo iza šanka Cheesecake Factoryja kako bi se sakrila ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
PROZVAO IH VARALICAMA

Karmela i Tomislav za RTL.hr o incidentu u 'Superparu': 'Napao je da ne mora Anamarija i da ispadne mačo'

Image
Foto: Instagram
Image
Instagram

Kaley Cuoco vratila se glumi u komičnim serijama jer joj se sviđala ravnoteža između privatnog i poslovnog života

Jednom kada je završila sa snimanjem serije 'Čarobnice', Kaley je aktivno tražila nove poslove u komičnim serijama. Razlog tomu je što se u fantastičnim serijama i dramama obično snima i po 18 sati u komadu, što se mladoj glumici nije svidjelo. Upravo je zbog toga odbila ulogu u spin-offu 'Čarobnica' i odabrala ulogu Penny.

Kaley Cuoco i Melissa Rauch obije su posuđivale glas Harley Quinn

Uz to što s dijelile set na snimanju Big bang theoryja, ove su kolegice dijelile i ulogu. Melissa je bila prvi glas Harley Quinn u animiranom filmu 'Batman i Harley' Quinn, dok je Kaley istu ulogu dobila nakon nje, u animiranoj seriji 'Harley Quinn'.

Humorističnu seriju 'Teorija velikog praska' pratite na RTL2 u 21.50 sati.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
OPRAVDAO OČEKIVANJA

Tehnolovac testirao Huawei Mate 50 Pro: 'Jedan od najboljih pametnih telefona koje smo imali ove godine!'

Play ponuda

Više s weba