Novosti

OVO ĆE ZNATI SAMO NAJVEĆI OBOŽAVATELJI! Zanimljivosti iz serije 'Prijatelji' u koje je teško i povjerovati

Serija 'Prijatelji' jedna je od najpopularnijih serija svih vremena, a u nastavku vam donosimo nekoliko zanimljivosti

RTL.hr
02.12.2022 19:00

Američka televizijska humoristična serija Prijatelji", čiji su autori David Crane i Marta Kauffman, prikazivala se na tv-mreži NBC od 1994. do 2004., a zbog iznimne popularnosti koja ne opada s godinama smatra se jednom od najvažnijih serija svih vremena. Definitivno je obilježila devedesete godine prošlog stoljeća, a uistinu je fascinantna činjenica da je i danas zadržala istu količinu popularnosti kao i u doba kad je nastajala. U nastavku vam donosimo nekoliko zanimljivosti za koje su čuli samo najveći obožavatelji.

Prijatelji

Znate li da se kultna serija 'Prijatelji' nije trebala takvo zvati? Naslovi serije bili su Insomnia Cafe, Friends Like Us i Six of One.

Vjerovali ili ne, prije nego što je krenulo snimanje, scenarist je imao u planu staviti samo četiri glavna glumca, a likovi Phoebe i Chandler izvorno su napisani kao sporedne uloge.

Nekoliko velikih zvijezda pojavilo se u popularnoj seriji, a jedna od njih je i glumac Bruce Willis. No, jeste li znali da je glumio u seriji samo zato što je izgubio okladu od Matthewa Perryja (Chandler Bing)?

Monicin stan bio je glavno mjesto za okupljanje, a mnogi ne znaju da unutar njega nije postojala spavaća soba. Na drugoj strani zida nalazio se set za kultni kafić Central Park.

Osim što je Phoebe trebala biti gotičarka – jeste li znali da je ova osebujna uloga prvo bila ponuđena komičarki i voditeljici Ellen DeGeneres? No, ona ju je odbila.

Glavni glumci u seriji – bez obzira na popularnost zarađivali su isto po epizodi. Na početku im je zarada bila oko 22 tisuće dolara po epizodi, a kasnije je, vjerovali ili ne, taj iznos dosegnuo milijun dolara.

Sjećate li se sezone u kojoj je Phoebe postala surogat majka trojki koje je rodila za svog brata? E pa u stvarnom životu u tom trenutku je doista bila trudna. Scenaristi su odlučili da nema smisla prikrivati trudnoću već su promijenili scenarij.

Kada netko spomene seriju 'Prijatelji' na koji grad prvo pomislite? New York, naravno. Međutim, iako je predstavljeno kao da popularna šestorka živi u spomenutom gradu, serija se nikada nije niti snimala u New Yorku. Čitava serija snimljena je u Warner Bros studiju u Los Angelesu, a samo vanjski dio zgrade snimljen je u NYC.