Novosti

Relevantni, sadržajni, informativni: RTL Danas od 27. lipnja u novom terminu

Od ponedjeljka, 27. lipnja, s početkom ljetne sheme, središnja informativna emisija RTL-a, 'RTL Danas', mijenja termin emitiranja. Gledatelji će je moći pratiti svakoga dana, od ponedjeljka do nedjelje od 19 sati na glavnom kanalu.

RTL.hr
20.06.2022 11:20

"Gledanost nam raste iz mjeseca u mjesec, a istraživanja pokazuju da dio naše publike pred male ekrane stiže oko 19 sati, stoga vjerujemo da će se gledatelji brzo prilagoditi ovoj promjeni", kazala je Željka Marijanović, glavna urednica Informativnog programa RTL-a.

RTL Danas - Željka Marijanović

Pod voditeljskom palicom dobro poznatih lica informative RTL-a, Ane Brdarić Boljat i Tomislava Jelinčića, Damire Gregoret i Adriana de Vrgne te Jelene Pajić, gledatelje pola sata kasnije nego dosad čeka pregled najvažnijih informacija i događaja dana. Termin se mijenja, ali ono najvažnije ostaje isto – ekipa vrhunskih reportera koji u eter RTL-a donose najaktualnije i najrelevantnije priče iz Hrvatske i svijeta.

Kada u nešto svaki dan ulažete toliko truda, energije, znanja i kreativnosti, rezultat ne može izostati. U redakciji smo okupili izvrstan tim i upravo naša sve veća gledanost potvrđuje da donosimo sadržaj i novinarstvo koje odgovara našim gledateljima i vremenu u kojem živimo", dodala je Marijanović.

Damira Gregoret i Adrian De Vrgna

U proteklih godinu dana redakcija Informativnog programa, a posebice središnja informativna emisija 'RTL Danas', u svoje je redove dovela sjajna pojačanja. Od vrsne novinarke i reporterke Ivane Brkić Tomljenović iza koje su dva desetljeća novinarskog iskustva i koja se nakon deset godina vratila u Krapinsku 45, preko Ane Mlinarić, jedne od najcjenjenijih mladih novinarki i reporterki u Hrvatskoj, do Dajane Šošić, reporterke i urednice s 15 godina novinarskog iskustva i rada na televiziji. Najzvučniji transfer svakako je bio onaj jednog od najpoznatijih i najutjecajnijih televizijskih novinara, Andrije Jarka.

Gradeći karijeru reportera, postao je tijekom godina i jedna od najkredibilnijih osoba na medijskoj sceni, a svojim je iskustvom i intervjuima koje radi s gostima, dodatno osnažio redakciju 'RTL Danas'.

RTL Danas - Ana Brdarić Boljat i Tomislav Jelinčić

U sklopu središnje informativne emisije i u ljetnoj shemi minute ostaju rezervirane za jednu od najgledanijih emisija na malim ekranima, dnevni istraživački magazin 'Potraga', kojem su se nedavno pridružili novinari s bogatim profesionalnim iskustvom, reporterka Nikolina Zavišić i reporter Borko Brunović. Redakcija svakodnevno radi na pričama koje pomiču stvari s mrtve točke, a priznanja, uz ona koja se mjere gledanošću, stižu i u obliku nagrada struke, pa je tako nedavno reporterka Danka Derifaj nagrađena najprestižnijom nizozemskom novinarskom nagradom De Tegel za istraživanje Lighthouse Reportsa "Unmasking Europe's Shadow Armies" ("Razotkrivanje tajnih vojski Europe") o nasilju nad migrantima na europskim granicama.

Središnju informativnu emisiju 'RTL Danas' od 27. lipnja gledatelji mogu pratiti u novom terminu, svakoga dana od 19 sati na RTL-u.