Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
BAŠ FORA

Sretan rođendan RTL Kockici: Najšareniji televizijski kanal zabavlja nas već 9 godina!

Najpoznatiji animirani likovi, edukativno-zabavne emisije, vrhunski dokumentarci i dašak nostalgije koji nose kultne televizijske serije samo su djelić raznolikih formata koje gledateljima svih generacija već punih devet godina donosi RTL Kockica.

Image

Kockić plišanac

Foto: RTL Kockica
RTL.hr/ 11.1.2023. u 14:19
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

RTL Kockica prvi je domaći, besplatni specijalizirani kanal za djecu, mlade i obitelj, a prije točno devet godina u 11:01 sati započelo je emitiranje programa.

Tijekom devet godina, pod sloganom “baš fora”, Kockica se posebno istaknula raznolikošću svojih formata, i to za sve generacije. Kroz njezin su program prošetali svi najlegendarniji animirani likovi u povijesti televizije, od Pčelice Maje, Štrumpfova, preko Garfielda, pa sve do Maše i Medvjeda ili Mickeyja Mousea. Maleni su gledatelji mogli uživati i u najpopularnijim animiranim naslovima koji su na Kockici po prvi put emitirani na nekom domaćem kanalu. No RTL Kockica nije samo dom za animirane serije, već je i ‘’dnevni boravak’’ vrhunskim i nagrađivanim BBC-jevim dokumentarcima, ali i kultnim humorističnim serijama kao i obiteljskim filmovima.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

No osim zabave, Kockica ima i edukativnu zadaću – sve male gledatelje uči životnim vrijednostima te ih educira o svijetu oko njih – od stranih jezika, životinja, važnosti bavljenja sportom i raznih kreativnih aktivnosti, ali ih i vodi u divan svijet starih zanata i tradicije – ono što se nikako ne smije zaboraviti. Svaka nova epizoda emisija ‘Crteža dana’, 'Mali znanstvenici', 'Kad smo bili mali', 'Jeste li znali?', 'Etno sat',  ‘Tehnolovac’, 'Mašta stvara svašta', 'Zoopedija', 'Fit klinci', 'Djeca kuhaju', 'Jezikoslovci' i mnogih drugih donosi svu ljepotu svijeta kojom su oni najmlađi okruženi, podučava ih i potiče na kreativnost.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

A priče i teme te razgovore sa zanimljivim sugovorncima iz svakog kutka Lijepe Naše zaslužni su oni koji predvode ekipu RTL Kockice - voditelji Tatjana Horvatić, Davor Balažin i Tomislav Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

A osim Tatjane, Davora i Tomislava, punih devet godina mališane i vjerne gledatelje kroz program uz voditelje vodi i razigrani Kockić, maskota omiljenog kanala, koji ih bodri, motivira, pomaže i tješi. Veseli Kockić prava je zvijezda najšarenijeg televizijskog kanala – prošle godine zasjao je na daskama koje život znače u kazališnoj predstavi, a ovog je proljeća dobio svoju zabavnu i poučnu animiranu seriju ‘Kockić i prijatelji’. Njegove poučne 'Kockićeve priče', koje naglas čitaju omiljena lica RTL-a, svakodnevno okupljaju sve generacije, a u televizijskom formatu 'Kockić zna kako' dijeli važne lekcije o pristojnosti, urednosti i sigurnosti. Ovog ljeta dobio je svoj cool sat, a netom prije Božića postao je i najmekši plišanac. Kockić aktivno potiče i na na zdraviji život. 'Kockićeve igre' su edukativno-sportsko događanje koje djeci kroz igru ukazuje na važnost bavljenja sportom i fizičkom aktivnosti te hrabri da svi od najranije dobi usvoje zdrave navike i aktivni način življenja.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

I u 2023. godini ekipa Kockice najavljuje nove formate i sezone već dobro znanih edukativno-zabavnih emisija, a otkriva tek djelić novog animiranog društva koje će maleni gledatelji obožavati. Tu su Spirit, Pero Djetlić, Bing, Znatiželjni George, animirana serija Ritam džungle i nova sezona legendarnih Štrumpfova. Uz to, svi kreativci moći će uživati uz nove epizode serijala Mašta crta svašta i naučiti nešto novo uz Veselu učionicu.

Upravo se čita

Image
DRAMA SE NASTAVLJA

Kandidati iznenađeni što Saša želi ostati: 'Traži medijski prostor i pažnju i voli te kamere više od ičega!'

Sretan deveti rođendan RTL Kockici!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PJEVANJE JE TVOJA STRAST? JESI LI TI MOŽDA PRVI HRVATSKI SUPERSTAR?

PRIJAVE SU OTVORENE! Sudjeluj u novom glazbenom showu, promijeni svoj život i postani novi hrvatski Superstar

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba