Novosti

Volite seriju Dr.House? Donosimo vam još nekoliko serija sa sličnom tematikom koje će vas 'oboriti s nogu'

U nastavku vam donosimo nekoliko serija s medicinskom tematikom koje će vas osvojiti na prvu!

RTL.hr
10.11.2022 08:00

Dame i gospodo, udobno se smjestite jer smo za vas pripremili pravu poslasticu! Televizijske drame smještene u bolnicama kojom upravljaju karizmatični liječnici i osebujni pacijenti - idealna su kombinacija za seriju iz snova. S jedne strane do krajnosti rutinirana, a s druge strane posve kaotična, tim riječima najbolje možemo opisati serije s medicinskom tematikom. I baš zato ih obožavamo! U nastavku vam donosimo nekoliko serija u koje ćete se, nema sumnje, zaljubiti na prvu!

Zovi doktora!

Hugh Knight (Rodger Corser) pametan je, nadaren, šarmantan i, čini se, nepogrešiv kardiokirurg. No Knight će ubrzo shvatiti da njegov hedonistički način života bez pravila ipak nije održiv i dekadencija će mu se obiti o glavu. Medicinski sud ne odobrava njegovo ponašanje i odluči ga kazniti poslavši ga na selo, u njegov rodni Whyhope, gdje će godinu dana obavljati posao liječnika opće prakse. Naravno, to je veliki udarac za karijeru talentiranog kirurga. Povrh toga, sada će ponovno biti okružen s obitelji od koje je pobjegao, bivšim prijateljima, neobičnim kolegama i pacijentima, bratom koji je ostao u njegovoj sjeni te nedavno udanom bivšom djevojkom.

Gledajte od ponedjeljka do četvrtka u 22:50 sati na RTL Kockici te na RTL Passionu u 16:50 sati.

Propustili ste epizodu? Sve epizode uzbudljive serije 'Zovi doktora' gledajte na Play Premiumu!

zovi doktora s5

Dr. House

Mizantrop, cinik, nekonformist i genij, Gregory House (Hugh Laurie), M.D. vodi tim dijagnostičara u Princeton-Plainsboro bolnici u New Jerseyu. Pacijenti koji stižu u bolnicu često dolaze s pogrešnim dijagnozama pa je na Houseu i njegovom timu liječnika da otkriju od čega ti ljudi boluju. Ukoliko House shvati da se radi o rutinskom slučaju, odbija biti uključen u proceduru te traži slučajeve koji ga mogu zainteresirati i navesti na razmišljanje.

Gledajte od ponedjeljka do petka u 18:15 sati na RTL 2.

Dr House

Noćna smjena

Nekadašnji vojni liječnik TC Callahan (Eoin Macken), koji je svjedočio smrti svog brata u Afganistanu, vratio se iz rata s PTSP-om i sada radi u noćnoj smjeni bolnice u San Antoniju. Callahan se ne ustručava kršiti pravila i stalno je u konfliktu s bivšom djevojkom, s kojom je prekinuo nakon povratka s ratišta, a koja je sada nova voditeljica noćne smjene, dr. Jordanom Alexander (Jill Flint), šefom kirurgije Scottom Clemmensom (Scott Wolf) te upraviteljem Michaelom Ragosom (Freddy Rodriguez). U bolnici još radi dvoje bivših vojnih liječnika, dr. Topher Zia (Ken Leung) i dr. Drew Alister (Brendan Fehr), još uvijek aktivni rezervist koji pokušava sakriti svoje homoseksualno opredjeljenje. Tu su i mlada specijalizantica kirurgije, dr. Krista Bell-Hart (Jeananne Goossen), koja se pokušava probiti i pronaći svoje mjesto, specijalizant, dr. Paul Cummings (Robert Bailey, Jr.), koji se trudi izaći iz sjene svog slavnog oca kirurga te psihijatrica, dr. Landry de la Cruz (Daniella Alonso).

Gledajte od ponedjeljka do petka u 20 sati na RTL 2.

Propustili ste epizodu? Gledajte na Playu sedam dana besplatno od prikazivanja.

Noćna smjena