Novosti

10 godina 'Ruže vjetrova': Nives Ivanković prisjetila se legendarne Seke Odak, a otkrila i gdje je bila s...

"I za ovu mlađu žensku publiku Johnny Depp, to je njima bila onako senzacija, ali mi smo se mimoišli", prisjetila se

RTL.hr
11.09.2021 18:30

Povodom desete godišnjice snimanja prvih scena RTL-ove serije 'Ruža vjetrova' pred kamere Exkluziva priveli smo Nives Ivanković . Splićanka, koja je utjelovila nezaboravni lik Seke Odak prisjetila se uloge koja joj je obilježila karijeru. Otkrila nam je kakav je život u 50-ima i što ima zajedničko s Johnnyjem Deppom .

Prije deset godina nastao je lik čije su poštapalice postale i ostale dio skoro svakog kućanstva.


Uloga Seke Odak iz RTL-ove serije 'Ruža vjetrova' obilježila joj je karijeru

"Ona ima neki svoj internetski život, ja nisam na društvenim mrežama, ali dolaze do mene razni snimci, čestitke za rođendan, sve u znaku seke, njezinih izreka i izjava, postoji taj, ne znam kako se to zove sve najbolje od seke koji ima ne znam koliko tisuća stotina pregleda. Tako da mi je drago da njezin lik živi sa mnom", poručila je Nives Ivanković.

"Kad vam kažu, znate što imam puno problema imam bolest u kući, al nekako kad mi je baš teško, uključim sve najbolje od Seke pa mi bude lakše, eto to je u stvari nešto što je bilo najvrijednije", dodala je.


Nives Ivanković nije samo utjelovila Seke, ona ju je izmislila

Pročitajte još
Opet gledamo legendarnu Seke u 'Ruži vjetrova', a njezini memeovi su i dalje hit na društvenim mrežama!

Od karaktera do teksta. Producenti serije na samom su početku shvatili da Seke najbolje izlazi iz Nivesina pera.

"Nakon nekog dijela evo tebi prazan papir ti nju vodi kako treba jer je valjda tu bilo i gledanosti i dobrog odjeka i tako dalje, i onda sam ja dvije godine snimala po 16 sati, radila u teatru i po noći pisala za svaki dan", pojasnila je Nives Ivanković.

Paralelno sa životom Seke Odak teče i karijera Nives Ivanković. Nedavno se vratila s festivala u KarlovyVaryima gdje je promovirala film 'Zbornica'. Scenarij ju je na prvu osvojio pa je odlučila dati šansu debitantici redateljici Sonji Tarokić .

"Ja sam joj rekla ili smo pokojnici, ili smo varijanta sigurno neki crveni tepih, neki izvrstan festival i evo dogodilo se!", tvrdi Ivanković.

Nives je zasjala na crvenom tepihu u haljini s potpisom dvojca Elfs. Prije nje tepihom je šetala glumačka legenda Michael Caine , a kasnije i zločesti dečko Hollywooda Johnny Depp .

"I za ovu mlađu žensku publiku Johnny Depp, to je njima bila onako senzacija, ali mi smo se mimoišli, mi smo bili na početku festivala, to samo govori koliko je festival Karlovy Vayi uvažavan, koliko je bitno da jedan debitantski hrvatski film uđe u službenu selekciju", prisjetila se.

Pročitajte još
Zadnja klapa Ruže vjetrova

No, Nives taj film još nije pogledala

"Ne možete vratiti vrijeme unatrag. kada se nešto snimi i zakuca, to je tako. A ja kada bih nešto vidjela ja bih to htjela mijenjati, jer ja stalno nešto želim mijenjati i onda bih ja bila nesretna, i to je jedino ne znanje koje je blagoslovljeno, ne vidit što ne možeš promijeniti, inače neznanje ne podnosim", istaknula je Nives.

A ono što ona zna, osim glume, je pisati. Tako je nakon Seke i Ruže vjetrova nastao rukopis, a potom i pilot serije 'Tko je jamio, jamio'.

Pročitajte još
Zagrebački HNK ugostio svečanu premijeru 'Zvizdana': redatelj i glumci sanjaju Oscara

"Takve stvari se ne rade u godinu dvije, to mora malo kao vino u podrumu sazriti. i sada mislim nekako nakon godinu i po dana ovog užasa, ove kuge, da sam spremna napokon i ja napraviti kompromis, i da opet imam tu vrst energije i da opet krenem u realizaciju serije", pojasnila je.

Mnogo se toga dogodilo ispred kamera i u kazalištu u Nivesinoj karijeri pa zato, ističe, svoje godine nosi s ponosom.

"Obožavam govorit kako sam stara, kako je šifra ginko, drage gospođe koje imate 54 godine kao ja, nemojte se zavaravati, ja se osjećam mlada, ja se osjećam super. I ja, dok se ne pogledam u ogledalo, ali jednostavno i godine i zrelost donose neke druge kvalitete", poručila je Nives.

Starosti se, kaže, boji samo zbog nemoći, ali gledajući Nives danas, moć i snaga prve su riječi koje nam padaju na pamet kada govorimo o ovoj talentiranoj glumici.