Novosti

Cijela regija je luda za serijom 'Južni vetar' - evo što sve trebate znati o njoj!

Nagradu Zlatna antena" za najgledaniju seriju 2020. Međunarodnog festivala drame i serija – FEDIS osvojila je hit-serija Južni vetar" koju možete pratiti na RTL-u!

RTL.hr
10.11.2021 16:00

Nakon što je 2018. godine film Južni vetar" postao regionalni hit i pokupio brojne nagrade, došao je trenutak za nastavak, i to u obliku serije. Serija je odmah pokupila brojne hvalospjeve, a radnja kreće tamo gdje je film stao – odlaskom Petra Maraša u zatvor. Prve četiri epizode zapravo su proširena verzija filma, a ostalih 10 prati radnju nakon filma.

Kako je ovog tjedna u hrvatska kina došao i drugi dio filma pod nazivom: "Južni vjetar:Ubrzanje", izvukli smo sve što biste trebali znati o istoimenoj seriji koju možete pratiti na PLAY Premiumu !


O čemu se radi?

Vijest o Maraševom (Miloš Biković) prijevremenom puštanju iz zatvora iznenadila je sve. Ipak, kao još veće iznenađenje ispostavi se Maraševa odluka o njegovom daljem životnom putu, koju on iznese Caru (Miki Manojlović) prilikom njihovog prvog susreta po izlasku na slobodu.

Image 4714142 (auto)

Maraš pokušava napraviti balans u svom privatnom životu, no u tome mu ne pomažu ni nepovjerljivi i ozbiljno bolesni otac Lazar (Bogdan Diklić), a niti Sofija (Jovana Stojiljković), odlučna nastaviti život bez njega. Istovremeno, Maraš se trudi pokrenuti svoj vlastiti posao i odbija Baćine (Miodrag Radonjić) prijedloge da mu se pridruži u novim kriminalnim aktivnostima. Za to vrijeme crnogorski narkoklan, pod vodstvom ambicioznog Vaja (Ljubomir Bandović) nastavlja sa svojim sigurnim uzdizanjem na vrućem beogradskom asfaltu...

Image 4714144 (auto)

Serija je odmah privukla publiku te je na Međunarodnom festivalu drame i serija – FEDIS, osvojila nagradu Zlatna antena" za najgledaniju seriju 2020. Odlična glumačka ekipa predvođena sjajnim mladim srpskim glumcem Milošem Bikovićem vratila se i u seriji. Izuzetak je jedino što je legendarnog Dragana Bjelogrlića u ulozi Cara zamijenio Miki Manojlović. Naime, zbog obaveza s drugom sezonom Senka nad Balkanom", Bjelogrlić je morao odbiti ulogu u seriji.

Odlična glumačka ekipa, napete akcijske scene i neočekivani rasplet sigurno će vas oduševiti, a serijuJužni vetar" možete pogledati na PLAY Premiumu !