Play ponuda
Play ponuda
od zabavnih do tužnih

5 činjenica o filmu "Dozvola za brak" koje zasigurno niste znali

Komedija "Dozvola za brak" nakon osamnaest godina i dalje oduševljava gledatelje te pomalo stječe kultni status ulaskom na mnoge popise "obavezno pogledati".

Image
Press/ 5.7.2018. u 13:50
Play ponuda

1. Skripta scenarija „Meet the Parents" (Dozvola za brak), koju su napisali Jim Herzfeld i John Hamburg, temelji se na istoimenom filmu iz 1992. Gregga Glienne i Mary Ruth Clarke. Zaplet je u osnovi isti: Mladić prvi put susreće roditelje svoje djevojke i otac mu se ne sviđa. GreggGlienna je, osim pisanja scenarija, i režirao film i u njemu glumio, pa je Stillerovom liku u ovoj verziji zadržano ime Greg, Gliennu u počast. Zanimljivo je kako je original iz 1992. puno žešća komedija jer se, npr., u njoj obiteljski pas utopi, a Pamin otac Jack s puškom progoni jadnog Grega oko kuće.

2. Byrnesovog ljubimca, himalajskog mačka Jinxa glumile su dvije mačke, Bailey i Misha. De Niro se toliko zaljubio u njih da je tražio da se gospodin Jinx pojavi u što više kadrova.

3. Potjera automobilima namjerna je poveznica s De Nirovim filmom 'Ronin', a Jackova izjava da je postao "bolestan čovjek" kada je proveo 19 mjeseci u vijetnamskom zatvoru, upućuje na njegov film 'Lovac na jelene'.

https://www.theurbanlist.com/content/article/a_list_images/How-to-impres-your-father-in-law-brisbane-1.jpg

4. De Nirov pokušaj da govori tajlandski je daleko od stvarnosti, naime, samo je ponavljao riječ "što?".  

5. Ovo je jedini film u franšizi u kojem se pojavljuje Pamina sestra, Deborah Byrnes, iako se kasnije spominje. Naime, Nicole DeHuff, glumica koja ju je glumila, iznenada je umrla 2005. godine od sepse nastale komplikacijama uzrokovanih upalom pluća, astmom i infekcijom stafilokoka. Nevjerojatno, ali liječnici su joj dva puta dali pogrešnu dijagnozu.

Hit komediju iz 2000. "Dozvola za brak" gledajte u petak u 22:05 na RTL-u. 

https://ilarge.lisimg.com/image/8387336/960full-meet-the-parents-screenshot.jpg

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
ptica je, a ne leti

12 nevjerojatnih činjenica o pingvinima koje sigurno niste znali: Kraljevski pingvini stvarno svojim partnerima pjevaju duge pjesme, to nije izmislio Hollywood!

Play ponuda

Više s weba