Novosti

Osam tinejdžerskih filmova koje ne smijete propustiti!

Filmski hitovi u kojima će najviše uživati mladi.

RTL.hr
22.03.2022 15:00

PLAY Premium donosi vam teen- komedije, drame i fantazije koje će oduševiti mladu publiku.

Juno

Osvježavajuća, inteligentna i zabavna komedija 'Juno' osvojila je Oskara za najbolji originalni scenarij (Diablo Cody, 2008.). Film koji je bio nominiran za više od stotinu nagrada diljem svijeta prati samosvjesnu tinejdžericu Juno (Elliot Page) koja se suočava s neplaniranom trudnoćom i kasnijim događajima koji stvaraju pritisak odraslima koji je okružuju.

Rolerica

Hvaljeni film 'Rolerica' (Whip It, 2009.) redateljski je debi glumice Drew Barrymore. Bliss Cavendar (Elliot Page) ima sedamnaest godina, odlično se slaže s tatom (Daniel Stern), a puno lošije s mamom (M. Gay Harden). Majčina jedina želja je da joj kći nastupi na izboru za miss , dok je za Bliss to samo velika gnjavaža. Honorarno radi u restoranu, zajedno s najboljom prijateljicom Pash (Alia Shawkat), i jednog dana slučajno joj u ruke dođe letak o rolerskom turniru koji se održava u obližnjem Austinu. Bliss izvadi svoje stare role i nagovori Pash da sudjeluju.

Most za Terabithiju PlayPremium

Bajkoviti film za djecu, mlade i odrasle 'Most za Terabithiju' (Bridge to Terabithia, 2007.) dolazi od producenata megapopularnih 'Kronika iz Narnije: lav, vještica i ormar', i predstavlja avanturističku priču o prijateljstvu, obitelji i snazi mašte.

Jess Aarons (J. Hutcherson) povučeni je dječak koji, iako ima brojnu obitelj, često vrijeme provodi sam. No kad upozna novu učenicu Leslie Burke (A. S. Robbd), Jess se sprijatelji s njom. Jess i Leslie sve više vremena provode zajedno, lutaju šumom, povjeravaju se jedno drugome. Tako lakše podnose i opaku djevojčicu Janice (L. Clinton), strogu učiteljicu koju zovu Čudovišna Usta i sve drugo što nije lijepo. Jednoga dana, na prijelazu s jedne na drugu stranu šumskog potoka, naiđu na debelo uže uz pomoć kojega prijeđu na drugu obalu. Leslie zemlju s druge strane potoka prozove Terabithijom, a njezine stanovnike Terabitijcima.

američka pita

Od kada se pojavila u kinima 1999. godine, 'Američka pita' rušila je rekorde gledanosti, ali i društvene tabue. Eksplicitne scene golih glumaca i scene seksa te otvoreno progovaranje o seksualnosti tinejdžera, učinilo je ovaj film megauspješnim.

Jim Levenstein (Jason Biggs) Kevin Myers (Thomas Ian Nicholas), Paul Finch (Eddie Kaye Thomas) i Chris Ostreicher (Chris Klein) pokušavaju izgubiti nevinost prije mature. I dok Chris iznenada propjeva, Kevin pokušava nagovoriti svoju djevojku na seks, a Finch proširiti lažne glasine, Jim pokušava spavati sa slovačkom studenticom na razmjeni, Nadiom (Shannon Elizabeth), no zbog prevelikog uzbuđenja već kod predigre ljubav završava.

Beskrajna priča

Dječak Bastian maštovito je i osjećajno dijete koje je zbog toga često žrtva neshvaćanja odraslih i zadirkivanja ostale djece. Bježeći pred grupom školskih nasilnika, Bastian se sklanja u knjižaru iz koje ukrade tajanstvenu knjigu o kojoj je trenutak prije razgovarao s knjižničarom. Zaključa se na školski tavan i počinje čitati priču o dječaku koji živi u svijetu Fantazije. On je ratnik Atreyu koji mora spasiti bolesnu Caricu i cijelu Fantaziju od prijetnje koja se zove Ništavilo. Atreyu kreće na mukotrpno putovanje kako bi spasio svoj svijet, ali vremena je sve manje. U jednom trenutku Bastian shvaća da je on dio te priče te da je dječak koji se spominje kao spas - on sam.

Dobra cura

18 godišnji Rick Stevens učinit će sve ne bi li zadobio ljubav Nine Pennington (Selena Gomez). U svojoj misiji osvajanja Nine on će se povezati s njenim psihotičnim bivšim dečkom, s jednom nevaljanom majkom, maničnim vlasnikom striptiz kluba, direktorom pervertitom, jednim svećenikom, suicidalnom majkom te jednim svecem zaštitnikom. Ljubav doista nije laka!

predsjednikova kći

Život pred očima javnosti i pod stalnom pratnjom tajne službe postaje neizdrživ za kći američkog predsjednika (Michael Keaton) pa Samantha Mackenzie (Katie Holmes) traži da je se pusti uživati u životu na koledžu, kao što to rade i njezini kolege, te ne želi da je u stopu prati tajna služba. Vlada popusti njenim zahtjevima, no, kako je ona ipak kći prvog čovjeka države, mladom tajnom agentu (Marc Blucas), koji se upisuje na koledž kao običan student, daje zadatak da je čuva. Nitko nije mogao pretpostaviti da će se oni zaljubiti.

Monte Carlo

Tri djevojke iz Teksasa, Grace (Selena Gomez), Emma (Katie Cassidy) i Meg (Leighton Meester), odluče otputovati u Pariz. U francuskoj prijestolnici Grace zamijene za britansku bogatašicu Cordeliju Winthrop Scott pa kada se djevojke slučajno domognu Cordelijine pozivnice na raskošni dobrotvorni bal u Monte Carlu, iskoriste priliku da napuste svoj dosadni odmor i krenu na jug. Ondje imaju potpunu slobodu korištenja golema apartmana, odjeće i nakita (uključujući ogrlicu vrijednu četiri milijuna dolara) te kreću u romantičnu pustolovinu ispunjenu zabavama na jahtama, utakmicama pola i dopadljivim neženjama. Ali kad ogrlica nestane, a prava se Cordelia neočekivano pojavi, Grace, Emma i Meg moraju se osloniti na svoj južnjački šarm, pamet i odvažnost da se njihov odmor iz snova ne bi pretvorio u pravu katastrofu.

Pogledajte bogatu PLAY Premium filmsku videoteku i pronađite film po vlastitom ukusu.