Novosti

Alen o životu nakon 'Života na vagi': 'Još se privikavam na količinu ljubavnih poruka koje mi stižu'

Alen nam je ispričao koliko se njegov život u proteklih godinu dana promijenio

RTL.hr
13.08.2019 09:10

Pobjednik treće sezone showa 'Život na vagi', Alen Abramović u intervjuu za RTL TV ispričao nam je koliko mu se život promijenio, koji su mu novi planovi i ciljevi, ali i ima li kakvih novosti na ljubavnom planu...


U 'Životu na vagi' izgubio si preko 86 kilograma, kako je to utjecalo na tebe?

Gubitak od 86 kg u ŽNV utjecao je na mene punom snagom, kako jedino i može utjecati takva silovita promjena na čovjeka. Povratio sam samopouzdanje, izbrisao većinu zdravstvenih problema, napokon se mogu odjenuti po svojoj volji, a ne samo po diktatu XXXXL veličina. Ukratko, napokon učim voljeti sebe. Mada, moram priznati da sam osjećao ogroman pritisak nakon završetka showa jer je promjena kod mene bila velika u kratkom vremenskom razdoblju i trebalo se prilagoditi svijetu nakon izolacije, a i prihvatiti novog Alena. Mogu iskreno reći da tek sada, nekoliko mjeseci kasnije, zapravo dolazim k sebi i prihvaćam se mentalno i uživam u svojoj transformaciji.


Kako izgleda tvoj život nakon 'Života na vagi'?

Moj život nakon ŽNV-a je postao jako dinamičan. Dan traje prekratko. Obavljam svoje obveze s puno energije i velikom lakoćom. Naravno sada su i treninzi uključeni u moju svakodnevicu, oni su postali moja svakodnevna higijena.


Gdje si, čime se baviš, jesi ostvario neke ciljeve koje si imao?

Uglavnom sam u Zagrebu, razvijam neke svoje projekte. Neke ciljeve sam ostvario, neke nisam. Od nekih sam odustao, a pojavili su se i neki novi. To je sve normalno.


Priča se da razmišljaš o promjeni karijere?

Pa ja sam još prije ŽNV-a odlučio kada završim sa snimanjem da se neću vraćati svom starom poslu trgovačkog putnika. Ali mislim da mislite na moje showbizz afinitete?! Pa što se toga tiče, najbolje je ništa ne prejudicirati dok se ne dogodi. Malo sam praznovjeran, ne želim se ureknuti... hahahahaa


Uz to, nedavno si izdao i vlastiti parfem, o čem se radi?

Da, izdao sam parfem A.C.O.- Change u suradnji s Croatian perfume house. Jako sam zadovoljan, a za jesen već pripremam nešto novo na tom polju, nešto što će biti još bolje i dostupnije.


Vježbaš li i dalje, paziš li na prehranu?

I dalje redovito treniram pet, šest puta tjedno. Još se otkrivam, probao sam razne vrste treninga i svi su mi super. Mislim da je i dobro mijenjati da ti ne dosadi jedan te isti sistem vježbanja. Sada, ljeti sam najčešće na nasipu i Jarunu, za teretanu će biti vremena kada zahladi. Na prehranu, naravno, pazim, obavezno doručkujem doma, upravo iz razloga da izbjegnem hranjenje stihijski po pekarama kao prije. Jedem puno salata. Ali vjerujte mi, pojedem i svoju omiljenu pizzu i sladoled, naravno ne svaki dan. Ali čovjek bi poludio da s vremena na vrijeme ne pojede neku hranu po svom guštu, pa makar i ne bila zdrava varijanta.


Što vaga pokazuje sada?

Evo idem se izvagati...Kaže da imam 99 kg. S tom se kilažom izvrsno osjećam.


Kako je tvoje zdravstveno stanje sada?

Zdravstveno sam izvrsno, a to je po meni najvažniji aspekt mršavljenja. Sve se izreguliralo samo od sebe. Tijelo je čudo, samo će se izliječiti ako mu pomognemo.


Kako provodiš ljeto, kakvi su ti planovi?

Momentalno se kuham u Zagrebu, more sam obavio prilično rano, već krajem lipnja sam bio na Braču, zatim na Korčuli, nakon toga na sjevernom Jadranu i u brdima. Imao sam i bliski susret s medvjedom dok sam džogirao u brdima. Izletio je iz šipražja 20 metara ispred mene, skamenio sam se i počeo vrtjeti film o dokumentarcima s medvjedima da se prisjetim kako se treba ponašati u slučaju napada. Nasreću, samo je prošao preko ceste i nastavio u brdo ne obazirući se na mene. Oni koji me prate na Instagramu mogli su me pratiti svugdje u stopu. Prošlo ljeto sam proveo kupajući se u vlastitom znoju tako da sam se iznimno veselio moru ovog puta.


Imaš li vremena za ljubavni život, točnije, jesi našao nekoga tko je osvojio tvoje srce?

Ma uvijek ja imam vremena za ljubavni život. Po svemu sudeći, ja sam osvojio mnoga srca a moje srce je malo teže osvojiti. Još se privikavam na količinu ljubavnih poruka koje mi redovito stižu putem društvenih mreža. Sudeći samo po tome, žene su se zaista emancipirale i nisu više te koje trebaju biti osvojene. Sada one to rade. Meni je sve to O.K.


Čuješ li se i družiš li se s nekim od kandidata iz showa?

Redovito se čujem i družim s mojim supatnicima iz ŽNV. S onima koji nisu u Zagrebu redovito se čujem i dopisujem, s Micekom, s Barom, s Megi u Švedskoj. Viđam se s Markom, Irenom, Ninom, Lukom. I jako, jako sam sretan zbog Irene i toga što joj se ostvarila velika želja da ostane trudna.


Koji je tvoj savjet onima koji tek trebaju krenuti na svoje put skidanja kilograma?

Svima koji kreću na svoj put transformacije želim poručiti neka se ne plaše izaći iz zone komfora u kojoj su sada, ništa im se neće loše dogoditi. Suočavanje sa sobom je grozno i bolno, ali imajte na umu da su dani koji slijede nakon toga sve ljepši, kvalitetniji i zdraviji a to sve možete postići u relativno kratkom roku zahvaljujući svojoj disciplini za koju mislite momentalno da je nemate, ali vjerujte mi, itekako je imate samo je trebate pronaći u dogovoru sa sobom. Nadam se da ću vam uskoro i konkretno moći pomoći sa svojim savjetima i detaljnim naputcima u prehrani. Naime, upravo radim na takvom projektu. O detaljima uskoro...

A nove kandidate 'Života na vagi' upoznajte već ove jeseni na RTL-u!