Play ponuda
Play ponuda
I antička Grčka odmah je razumljivija

Amerikanci o povijesti uče uz pomoć – Simpsona!

Kako bi potaknuli učenike američkih osnovnih škola da se što više angažiraju za znanstvene predmete poput povijesti ili matematike, pa čak i kod učenja španjolskog jezika, učitelji su poduzeli drastičan potez - u svoja su predavanja uvukli najpoznatiju animiranu obitelj „Simpsone“!

Image
Press/ 26.1.2016. u 10:08
Play ponuda

Ako uzmete u obzir koliko je djeci zapravo dosadno slušati o antičkoj Grčkoj ili o njemačkom filozofu Immanuelu Kantu, onda vam ova ideja i neće biti tako loša. Jedan takav primjer, koji kruži internetom, povezan je s temom o Prvom svjetskom ratu. Učitelji su upitali djecu da zamisle kako su Simpsoni živjeli u 'ta davna teška poslijeratna vremena', promijenivši im prezime u Ze Zimpsons, a grad u kojem žive postao je ‘Zpringfield’. Rezultat je bio iznenađujući jer su djeca davala zanimljive odgovore, koja se standardnijom metodom predavanja možda i ne bi sjetila.

Međutim, takav pristup obrazovanju djece nije oduševio ostale predstavnike struke. Čak i Državni  sindikat učitelja smatra da se time još dodatno zatupljuju djece tražeći od njih da se bave nebitnim trivijalnostima.

Što god Amerikanci odlučili, naša velika i mala djeca „Simpsone“ mogu gledati od ponedjeljka do petka u 21: 20 na RTL Kockici!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
RTL KOCKICA

Oboji Kockića i njegove prijatelje – nova bojanka već je u prodaji!

Play ponuda

Više s weba