Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
VELIKI INTERVJU

Ana Bižić, direktorica programa RTL-a: 'Ovu jesen počeli smo s puno promjena. Očekivanja su velika, a uvijek slušamo želje naših gledatelja'

Direktorica programa RTL-a u velikom intervjuu otkrila je planove za ovu jesen, zašto je došlo do promjena u odnosu na prošle jesenske sheme, ali i što nas još čeka na programu RTL-a!

Image
RTL.hr/ 2.10.2022. u 9:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Domaći specijaliteti začinjeni dramom u novim epizodama ‘Večere za 5 na selu’, izazovi, promjene i novi počeci u šestoj sezoni ‘Života na vagi’ ili pak uvijek originalno komentiranje trenutnog ‘Stanja nacije’ neponovljivog Zorana Šprajca… Sve to gledamo ove jeseni na RTL-u, a glavna i odgovorna osoba za vaš omiljeni sadržaj, Ana Bižić, u velikom intervjuu za RTL.hr otkrila je kako odabire sadržaj, koji je novi zaokret RTL-ova programa, posebice Informativnog, te kakvu jesen predviđa.

Naime, Ana Bižić već dugi niz godina direktorica je Programa RTL-a, a kao što su se naši gledatelji mogli uvjeriti, ove jeseni stigle su brojne promjene. Rezultat je to pomnog praćenja navika i ispunjavanje želja gledatelja te dugoročnih planova RTL-ova televizijskog programa pod direktorskom palicom samozatajne, ali racionalno promišljene direktorice Ane Bižić.

Jesenska shema na RTL-u donosi brojne promjene. Od RTL Vijesti koje će trajati 30 minuta pa sve do nove sezone 'Života na vagi' i novih termina najpopularnijih projekata. Kako je došlo do toga?

Ovu smo jesen započeli s puno promjena. Međutim, osnova onoga što želimo donositi gledateljima i dalje je ostala ista, a to je biti prvi izbor za relevantne, točne i provjerene informacije te pružiti najbolju zabavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Najveće promjene dogodile su se u informativnome programu. Krenuli smo već početkom ljeta kada smo promijenili termin naše središnje informativne emisije RTL Danas i to se pokazalo ispravnom odlukom u pravo vrijeme. Također, odlučili smo dodatno produžiti poslijepodnevne vijesti na trideset minuta i pružiti gledateljima još detaljniji i bolji uvid u prve događaje dana.

Osim promjena u informativnome programu, ove nam se jeseni nakon godinu dana pauze vraća i šesta sezona jednog od naših najuspješnijih formata – 'Život na vagi'.

Upravo se čita

Image
SVAKA ČAST

Željka Mateša je nova zvijezda TikToka! Za RTL.hr kaže: 'Na ovo su me potaknuli kupci u trgovini'

Image

Život na vagi

Foto:
Image

Život na vagi

Nedavno je promijenjen i termin RTL-a Danas. Nakon nekoliko tjedana rezultati gledanosti pokazuju da je to bila odlična odluka. Kakva su još očekivanja od informativnog programa ove jeseni?

Očekivanja su velika, ali moramo reći da je redakcija Informativnog programa izuzetno uspješna u njihovu ispunjavanju. Cilj nam je biti prvi izbor gledatelja kada traže relevantne informacije, biti glas naših građana te im dati odgovore na sva pitanja koja ih zanimaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hit serija 'Miriše na ljubav' emitira se u 17:10 sati. Kakve su reakcije publike na seriju dosad i mislite li da će još više obožavatelja imati priliku uživati u ovom popularnom formatu?

Serija 'Miriše na ljubav' pokazala se kao pravi izbor za našu ljetnu shemu, a reakcije, baš kao i gledanost, sjajne su te je serija odmah prikupila velik broj obožavatelja. Dolaskom jeseni, promjenama u dnevnom ritmu gledatelja te dolaskom novih formata u udarnom terminu, odlučili smo im pružiti mogućnost da je nastave pratiti u čak dvama terminima na našim kanalima. Osim što je mogu nastaviti pratiti na glavnom kanalu RTL-a u poslijepodnevnom terminu od 17.10 sati, svakodnevno je mogu pratiti i na kanalu RTL Kockica u 21.50 sati te dodatno sve propuštene epizode pronaći na našoj platformi PLAY kada to njima najviše odgovara.

Image
Foto:
Image

Foto: Ana Bižić, direktorica programa RTL-a

Počelo je emitiranje iznimno gledanog i popularniog showa 'Život na vagi' u kojem će također biti nekih noviteta. Što gledatelji mogu očekivati od šeste sezone?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Život na vagi jedan je od naših najuspješnijih formata na koji smo iznimno ponosni. To je projekt koji diže svjesnost o problematici pretilosti u hrvatskome društvu te mijenja živote naših kandidata. U novoj, šestoj sezoni otišli smo na novu lokaciju, najizoliraniju do sada, u srce Gorskog kotara kako bi kandidatima pružili najbolje uvjete te im pomogli u njihovu cilju da promijene životne navike.

Osim kandidata koji se bore za glavnu nagradu u Gorskome kotaru, ove godine smo u Sinj na tajnu lokaciju smjestili ''izazivače'', čiji će put gledatelji moći pratiti na našoj platformi PLAY Premium. Njih četvero trenira sa Sanjom Žuljević. Bit će zanimljivo vidjeti rezultat.

Tu je, naravno, i nagrađivani RTL Direkt koji će od sada startati 15 minuta kasnije, u terminu od 22.30 sati. Zašto je donesena ta odluka i mislite li da će utjecati na gledanost?

RTL Direkt jedan je od naših najsnažnijih brendova koji je dosad osvojio brojne nagrade te postao nezamjenjiv izvor informiranja naših gledatelja koji su prepoznali njegov autentični stil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Vjerujemo da će gledatelji nastaviti pratiti Direkt i u novom terminu.

Znači li pomicanje termina RTL Direkta i to da gledatelji više neće gledati 'Život na vagi' prije i poslije Direkta?

Upravo tako, slušamo želje naših gledatelja te se sve naše domaće emisije, koje će se emitirati prije Direkta, pa tako i 'Život na vagi', više neće prekidati i emitirati nakon.

Image

Stanje nacije

Foto: RTL
Image

Stanje nacije

RTL

Kao osoba koja je odgovorna za TV sadržaj, možete li nam otkriti još neke zanimljivosti koje spremate ove jeseni na RTL-u?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ova jesen specifična je u odnosu na prethodne zbog odigravanja Svjetskog prvenstva u nogometu u studenome i prosincu te smo se i mi prilagodili toj situaciji. Osim već spomenutog 'Života na vagi' te 'Večere za 5 na selu', bez koje više ne možemo zamisliti početak televizijske večeri, spremamo i neke nove zabavne formate koje će gledatelji imati priliku premijerno gledati na našim kanalima.

Tu su, naravno, i autorske emisije najpopularnijih hrvatskih televizijskih i novinarskih lica –  Zorana Šprajca, u čijem društvu već uživamo svaki petak, te Andrije Jarka, koji uz angažman u informativnome programu priprema i svoju emisiju.

Naposljetku, koji je vaš osobni favorit na programu RTL-a ove jeseni? 

Teško je izabrati i izdvojiti jednu stvar, no 'Život na vagi' mi je jedan od najdražih projekata ne samo ove jeseni, s obzirom na društvene promjene koje pokreće, ali isto se tako jako veselim svim novim formatima koje ćemo po prvi put prikazati te vjerujem da ćemo među njima otkriti jednu novu uspješnicu poput 'Večere za 5', 'Života na vagi' ili 'Ljubav je na selu'…

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
GLEDAJTE NA PLAYU

Znate li tko je Jelena Matić iz 'K.T.2'? 'Ljudi dan danas umiru od smijeha kad me vide'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba