Novosti

Angelina Jolie kao jeziva gospodarica zla!

Maleficent (Angelina Jolie) je lijepa i moćna, vila čistog srca koja živi u čarobnoj šumi Moors, na granici s korumpiranim ljudskim kraljevstvom.

Press
01.04.2017 18:34

Jednog dana djevojka upozna i zaljubi se u 16-godišnjeg seljaka, dječaka imena Stefan ( Sharlto Copley ). No njegova ljubav prema Maleficent ipak jena drugom mjestu, iza ambicije da jednog dana postane kralj. Godine prolaze i par se udaljuje, a Maleficent postanezaštitnicaMoorsa. Jednog dana kralj Henry ( Kenneth Cranham ) pokuša okupirati Moors, no Maleficent ga uspješno odbija. Smrtno ranjen u borbi, kralj objavi da će onaj tko je ubije postati njegov nasljednik i da će oženiti njegovu jedinu kći, princezu Leilu ( Hannah New ). Stefan odlazi U Moors, uspije drogirati Maleficent, no ne može se prisiliti da je ubije. Maleficent se budi i shvati da je ostala bez krila. Izbezumljena zbog Stefanove izdaje, proglasi se kraljicom Moorsa te oformi mračno kraljevstvo s gavranom Diavalom ( Sam Riley ), kojemu podari ljudski oblik, a on postane njezin špijun i povjerenik.

Glavna negativka popularne dječje priče Trnoružica", Charlesa Perraultea i braće Grimm teistoimenogaDisneyevog crtića iz 1959., zla vila, kraljica svih zala, Zlurada, koju ćemo sada prozvati Maleficent, dobila je svoj svojevrsni prequel u Gospodarici zla", u kojoj ćemo doznati kako se ta dobrodušna vila pretvorila u personifikaciju zla. Glavna rola vrlo pronicljivo je pripalasveprisutnojvelikoj filmskoj zvijezdi i borcu za ljudska prava Angelini Jolie, koja, osim svoje ljepote i filmskenevinosti, priznat ćete, zna izvrsno na filmsko platno prenijeti imračniju crtu karaktera.

Tu je i brdo drugih izvrsnihglumaca,poput Elle Fanning kao Trnoružice, Sama Ian Curtis" Rileya kao Diavala, Kennetha Cranhama kao kralja Henryja i mnogih drugih, u ovomodličnomfilmu koji je doživio velik uspjeh u kinima ostvarivši 758 mijliuna dolara zarade na blagajnama zbog čega je postao jedan od najprofitabilnijih filmova 2014., ali i jednako tako najprofitabilniji od svih filmova u kojima je Angelina Jolie nastupala. Povrh svega, nominacija nadodjelamaOscara za najbolji kostim bila je i više negozaslužena.

Pridružite nam se u ovoj jezivoj priči s genijalnom ekipu u 20 sati!