Novosti

Anica Kovač i Vukovarski leptirići u kampanji Budi mi prijatelj"

Osmijeh na dječjem licu nema cijenu, a kada vas oni grle u rukama držite cijeli svijet. Njihovo djetinjstvo trebalo bi biti obilježeno igrom i veselim vrtićkim i školskim danima. Trebalo bi...

Press
14.12.2015 16:28

Nažalost, nekima je to zbog zdravstvenih problema uskraćeno. Udruga Vukovarski leptirići" broji 80 djece dobi od dvije do 12 godina s različitim motoričkim, intelektualnim, zdravstvenim i drugim poteškoćama, a kako bi njihova rehabilitacija bila što uspješnija potrebna je kupnja opreme za kvantnu integraciju primitivnih refleksa laserom. To je misija šestog po redu ovogodišnjeg projekta udruge RTL pomaže djeci . Kuma projekta je Anica Kovač koja je sa zadovoljstvom posjetila djecu u Vukovaru i vrlo brzo stekla njihove simpatije, a ponosna je i što je dobila nove prijatelje koji su njezinu velikodušnost nagradili na najbolji mogući način – poljupcima.

- Odmah sam pristala biti kuma projekta i jako sam ponosna i sretna što sam s njima. I djeca, ali i roditelji su iznimno jaki, a znam da im nije lako. Kada uđeš u prostorije udruge prvo što pomisliš je da ti je žao, ali oni ne trebaju žaljenje, oni trebaju pomoć i zato pozivam sve ljude da jednim pozivom, tom malom sitnicom, pomognu djeci kojoj to treba. Oni su dio nas, a svojom nježnošću i zajedničkom ljubavi svaki dan sve više napreduju – kazala je ponosna kuma projekta.

Pročitajte još
Anica Kovač, Budi mi prijatelj

Kupnja opreme za kvantnu integraciju primitivnih refleksa laserom pomogla bi djeci da još više napreduju u razvoju. Radi se o moćnoj kombinaciji lasera niske frekvencije, zvučne frekvencije i tehnike refleksne integracije s ciljem restartiranja" centralnog nervnog sistema. Terapija djeluje na način da se bržim i efikasnijim prijenosom impulsa (informacija) kroz mozak poboljšava komunikacija između mozga i tijela. Budući da primitivni refleksi obuhvaćaju sve što radimo, od pokreta do učenja, refleksnom integracijom se bitno poboljšava kvaliteta života korisnika terapije te se doprinosi razvoju punih potencijala korisnika.

A njihova srca su puna ljubavi i nježnosti i zaslužili su pomoć koju im vi možete dati pozivajući broj 060 9007 (6,25 kn s PDV-om). Humanitarnu emisiju "Budi mi prijatelj - RTL pomaže djeci" možete gledati u četvrtak od 20 sati te i tada svojim pozivima pomoći mališanima.