Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RTL pomaže djeci

Anica Kovač i Vukovarski leptirići u kampanji „Budi mi prijatelj“

Osmijeh na dječjem licu nema cijenu, a kada vas oni grle u rukama držite cijeli svijet. Njihovo djetinjstvo trebalo bi biti obilježeno igrom i veselim vrtićkim i školskim danima. Trebalo bi…

Image
Foto: RTL
Press/ 14.12.2015. u 16:28
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nažalost, nekima je to zbog zdravstvenih problema uskraćeno. Udruga „Vukovarski leptirići“ broji 80 djece dobi od dvije do 12 godina s različitim motoričkim, intelektualnim, zdravstvenim i drugim poteškoćama, a kako bi njihova rehabilitacija bila što uspješnija potrebna je kupnja opreme za kvantnu integraciju primitivnih refleksa laserom. To je misija šestog po redu ovogodišnjeg projekta udruge RTL pomaže djeci. Kuma projekta je Anica Kovač koja je sa zadovoljstvom posjetila djecu u Vukovaru i vrlo brzo stekla njihove simpatije, a ponosna je i što je dobila nove prijatelje koji su njezinu velikodušnost nagradili na najbolji mogući način – poljupcima.

- Odmah sam pristala biti kuma projekta i jako sam ponosna i sretna što sam s njima. I djeca, ali i roditelji su iznimno jaki, a znam da im nije lako. Kada uđeš u prostorije udruge prvo što pomisliš je da ti je žao, ali oni ne trebaju žaljenje, oni trebaju pomoć i zato pozivam sve ljude da jednim pozivom, tom malom sitnicom, pomognu djeci kojoj to treba. Oni su dio nas, a svojom nježnošću i zajedničkom ljubavi svaki dan sve više napreduju – kazala je ponosna kuma projekta.

Image

Anica Kovač, Budi mi prijatelj

Fotogalerija
Image

Anica Kovač, Budi mi prijatelj

Fotogalerija

Kupnja opreme za kvantnu integraciju primitivnih refleksa laserom pomogla bi djeci da još više napreduju u razvoju. Radi se o moćnoj kombinaciji lasera niske frekvencije, zvučne frekvencije i tehnike refleksne integracije s ciljem „restartiranja“ centralnog nervnog sistema. Terapija djeluje na način da se bržim i efikasnijim prijenosom impulsa (informacija) kroz mozak poboljšava komunikacija između mozga i tijela. Budući da primitivni refleksi obuhvaćaju sve što radimo, od pokreta do učenja, refleksnom integracijom se bitno poboljšava kvaliteta života korisnika terapije te se doprinosi razvoju punih potencijala korisnika.

A njihova srca su puna ljubavi i nježnosti i zaslužili su pomoć koju im vi možete dati pozivajući broj 060 9007 (6,25 kn s PDV-om). Humanitarnu emisiju "Budi mi prijatelj - RTL pomaže djeci" možete gledati u četvrtak od 20 sati te i tada svojim pozivima pomoći mališanima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
FENOMENALNE ULOGE

Snimanje je završilo prije malo više od dvije i pol godine: Gdje su danas zvijezde 'Moderne obitelji'?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba