Novosti

Avanture omiljenog mačka i žutog kanarinca gledajte na RTL Kockici!

Nestašni mačak Sylvester i simpatična ptičica Twetty uveselit će vas i vaše mališane nakon napornog dana.

Press
26.01.2018 11:24

Tweety je žuti, uvijek veselo raspoložen kanarinac, koji živi u kavezu. Mačak Sylvester stalno ga pokušava uhvatiti, no zahvaljujući lukavstvima i trikovima malog ptića, nikad ne uspije.

Sylvester i Tweety

Žuti kanarinac nastao je davne 1942. godine, kreirao ga je je Bob Clampett, a prvi put se pojavio u crtiću A Tale of Two Kitties", 21. studenog 1942. godine. Twettyjevo originalno ime zapravo je Sweetie, a "tweet" u engleskom jeziku je onomatopeja za glasanje manjih ptica. Također, u početku on nije bio kanarinac, već mlada agresivna ružičasta ptičica. Godine 1947. Friz Freleng je redizajnirao lik Tweetyja i predstavio ga u crtanom filmu Tweetie Pie". Upravo taj crtani film donio mu je Oscara . Njegov žestoki neprijatelj je nestašni mačak Sylvester, animirani lik iz crtanih filmova serijala Looney Tunes" i Merrie Melodies" kompanije Warner Bros. Animirani mačak rođen je 1945. godine, prvi puta se pojavljuje u crtanom filmu Life With Feathers" 24. ožujka 1945. godine, a stvorio ga je animator i producent Friz Freleng .

Sve do danas napravljeno je više od sto crtića sa Sylvesterom i Tweetyjem kao glavnim zvijezdama . Za vrijeme zlatnog doba crtanih filmova u Americi, Sylvester se našao na listi 50 najboljih crtanih filmova zajedno s ptičicom Tweety.Vrlo brzo Tweety i Sylvester dobivaju društvo, buldoga Hectora i simpatičnu bakicu.

Animirana serija Sylvester i Tweety" kreće od četvrtka, 1. veljače na RTL Kockici!