Novosti

Avanturistica o kojoj ovisi sudbina našeg svijeta

Temeljen na seriji iznimno popularnih videoigara, Lara Croft: Tomb Raider" je u svoje vrijeme, dakle na samom početku tisućljeća, bio film koji je predstavljao novu generaciju uvijek rado gledanoga avanturističkog žanra.

Press
07.04.2018 14:48

Pripadnica bogate britanske aristokratske obitelji, Lara Croft(Angelina Jolie) je arheologinja koja uživa u sakupljanju antiknihpredmeta iz ruševina hramova i starih gradova te ne preže ni pred najopasnijim preprekama kako bi ostvarila svojenamjere. Tajno društvo Iluminati traži talisman koji će vlasnikuomogućiti kontrolu vremena, a pronaći ga mogu samo u tjednuposebnog slaganja planeta Sunčevog sustava , što sezbiva jednom u pet tisuća godina, i upravo sada. Upravo je Lara uposjedu ključa koji bi iluminatima umnogome pomogao u potrazi pajoj ga oni planiraju ukrasti.

Temeljen na seriji iznimno popularnih videoigara, LaraCroft: Tomb Raider" je u svoje vrijeme, dakle na samompočetku tisućljeća, bio film koji je predstavljao novu generacijuuvijek rado gledanoga avanturističkog žanra. Klasične motive starihgradova i tajnih društava redatelj Simon West jespojio s digitalnom estetikom računalnih i videoigara, dobivši filmu kojem su ugodnu i napetu cjelovečernju zabavu lako mogli pronaćimnogi. Neodoljiva Angelina Jolie ovdje se i nije previše naglumila,ali valja joj čestitati na odličnoj fizičkoj spremi, dok u manjimulogama imamo prilike vidjeti i slavnog Jona Voighta, i JamesaBonda - Daniela Craiga u jednom od svojih ranijih nastupa.

lara croft: tomb raider the cradle of life

Avanturistički film "Lara Croft: Tomb Raider" pogledajtevečeras u 20 sati na RTL2.