Play ponuda
Play ponuda
Najveća od najvećih

Barbra Streisand: Od djevojčice koja je pjevala na stubištu do ikone

Pjevačica, tekstopisac, glumica, scenaristica. Sve je to 73-godišnja Barbra Streisand. No, u prvom redu ona je jedna od najvećih filmskih ikona svih vremena.

Image
Foto: Wikipedia
Press/ 3.3.2016. u 16:31
Play ponuda

Punim imenom Barbara Joan Streisand, ova je dama čak dobila i priznanje kao Kraljica svih diva, dobitnica je dva Oscara, deset Grammya, pet Emmyja… A može se pohvaliti i da joj albumi ulaze u kategoriju najbolje prodavanih. Naime, samo u Americi je prodala više od 72 milijuna albuma, a brojka se penje na nevjerojatnih 245 milijuna prodanih primjeraka u cijelom svijetu.

Gene za glazbu naslijedila je od majke koja je bila pjevačica, dok joj je otac bio profesor u školi. Barbra se školovala u ortodoksnoj židovskoj školi. U nešto kasnijim godinama počela se intenzivnije baviti filmovima i sve više je vremena provodila analizirajući glumu, što ju je i potaknulo da se krene baviti tom granom umjetnosti. No svi u njezinom susjedstvu su je znali upravo po glasu. Redovito je sjedila na stepenicama i s drugom djecom pjevala, a iako je bila svjesna da joj je glas najjači adut, ipak se odlučila baviti glumom.

Njezin prvi angažman bio je u noćnim klubovima, gdje je pjevala za 125 dolara tjedno. Kao pjevačica se i prvi put pojavila na televiziji u „The Tonight Showu“.

Prvu ulogu u filmu imala je 1968. godine u „Funny Girl“.

A mi je gledamo u filmu „Pokajničko putovanje" u petak u 22 sata na RTL-u!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
PUNA JE PREKRETNICA

Gdje je danas Ines Matošić iz 'Ruže vjetrova'? Bacila se u glazbu, ostavarila se kao majka i nedavno vratila na posao

Play ponuda

Više s weba