Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SERIJU GLEDAJTE NA PLAYU

Biokovo u pozadini, Pag kao kulisa: Ova nagrađivana britanska serija snimana je u Hrvatskoj, ljepota ostavlja bez daha

'McMafia' je 2019. godine osvojila Emmy za najbolju dramsku seriju, a možete je pogledati na PLAY Premium

Image
Foto: PLAY Premium
RTL.hr/ 27.1.2023. u 10:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kada "James Bond susretne 'Kuma", tako su strani mediji opisali nagrađivanu britansku seriju McMafia koju možete pogledati na PLAY Premium, a zanimljivost je ta da je većina prve sezone snimana u Hrvatskoj! Naši životopisni gradovi i obala poslužili su kao kulisa u seriji za čak 12 različitih država. Snimanje je bilo u dva navrata - u jesen 2016. godine te u proljeće i ljeto 2017. godine. Snimalo se u Rijeci, Zagrebu, Splitu, Primoštenu, Opatiji, Jasenicama, Rovinju, Jastrebarskom, Lovranu, Obrovcu te na otoku Pagu…

"Izuzetno smo ponosni da je u Hrvatskoj bilo 14 tjedana snimanja što čini više od 60 posto ukupnih snimajućih tjedana i dana te je hrvatska produkcija u tom periodu zaposlila preko 200 filmskih djelatnika i glumaca te 1 000 statista. Kreativnost i profesionalnost hrvatskog dijela ekipe uvelike je pridonijela kvaliteti serije, a nekoliko njih bili su i šefovi sektora. Ljepote Hrvatske i raznolikost lokacija pridonijele su da u navedenom periodu snimimo 12 različitih svjetskih lokacija” rekao je tada tim povodom Igor A. Nola koproducent serije.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/9fd606ae-715b-11ed-9749-ca013ecc4826/original

Izvor: Profimedia

Na setu je bilo angažirano više od 200 domaćih filmskih djelatnika, uz koje je bilo angažirano više od tisuću statista. “Cijeli projekt potvrdio je velike produkcijske potencijale Hrvatske, kako u smislu ekipa, tako i u smislu lokacija”, rekli su iz Hrvatskoj audiovizualnog centra.

Zapažene uloge u seriji ostvarili Nina Violić, Lucija Šerbedžija, Goran Navojec, Željko Vukmirica, Vanja Matujec, Romina Tonković, Adlan Abdelmongy, Tjaša Perko, Uroš Certić, Hoji Fortuna, Lucija Kajić i Ratko Turčinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Serija se bavi svijetom organiziranog kriminala, ruske mafije, njihovim mutnim poslovima, ali i obiteljima i njihovom povezanosti, a 2019. godine dobila je prestižnu nagradu Emmy za najbolju dramsku seriju.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Šašavi kao i uvijek

Mislav i Andrea iz 'Braka na prvu' glupirali se na svadbi: 'Da se razumijemo, svatko je birao za sebe'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba