Novosti

Biokovo u pozadini, Pag kao kulisa: Ova nagrađivana britanska serija snimana je u Hrvatskoj, ljepota...

'McMafia' je 2019. godine osvojila Emmy za najbolju dramsku seriju, a možete je pogledati na PLAY Premium

RTL.hr
28.05.2023 18:00

Kada "James Bond susretne 'Kuma", tako su strani mediji opisali nagrađivanu britansku seriju McMafia koju možete pogledati na PLAY Premium , a zanimljivost je ta da je većina prve sezone snimana u Hrvatskoj! Naši životopisni gradovi i obala poslužili su kao kulisa u seriji za čak 12 različitih država. Snimanje je bilo u dva navrata - u jesen 2016. godine te u proljeće i ljeto 2017. godine. Snimalo se u Rijeci, Zagrebu, Splitu, Primoštenu, Opatiji, Jasenicama, Rovinju, Jastrebarskom, Lovranu, Obrovcu te na otoku Pagu...

"Izuzetno smo ponosni da je u Hrvatskoj bilo 14 tjedana snimanja što čini više od 60 posto ukupnih snimajućih tjedana i dana te je hrvatska produkcija u tom periodu zaposlila preko 200 filmskih djelatnika i glumaca te 1 000 statista. Kreativnost i profesionalnost hrvatskog dijela ekipe uvelike je pridonijela kvaliteti serije, a nekoliko njih bili su i šefovi sektora. Ljepote Hrvatske i raznolikost lokacija pridonijele su da u navedenom periodu snimimo 12 različitih svjetskih lokacija" rekao je tada tim povodom Igor A. Nola koproducent serije.

profimedia-0359655224.jpg

Na setu je bilo angažirano više od 200 domaćih filmskih djelatnika, uz koje je bilo angažirano više od tisuću statista. "Cijeli projekt potvrdio je velike produkcijske potencijale Hrvatske, kako u smislu ekipa, tako i u smislu lokacija", rekli su iz Hrvatskoj audiovizualnog centra.

Zapažene uloge u seriji ostvariliNina Violić, Lucija Šerbedžija, Goran Navojec, Željko Vukmirica, Vanja Matujec, Romina Tonković, Adlan Abdelmongy, Tjaša Perko, Uroš Certić, Hoji Fortuna, Lucija KajićiRatko Turčinović.

Serija se bavi svijetom organiziranog kriminala, ruske mafije, njihovim mutnim poslovima, ali i obiteljima i njihovom povezanosti, a 2019. godine dobila je prestižnu nagradu Emmy za najbolju dramsku seriju.


Seriju možete pogledati i na RTL 2, subotom i nedjeljom u kasnovečernjem terminu!