Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SAMO NA RTL-U

Ovih devet stvari o filmu 'Sam u kući' znat će samo istinski obožavatelji

Kada je Kevinova brojna obitelj u potpunoj strci odjurila na aerodrom hvatajući let za Pariz, gdje su planirali provesti tri dana božićnih praznika, nitko nije primijetio da su za sobom ostavili zaspalog dječaka...

Image
Foto: www.profimedia.hr
RTL.HR/ 23.12.2021. u 13:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Naravno, riječ je o početku filma 'Sam u kući', koji ove nedjelje možete gledati na programu RTL-a. A mi smo izvukli nekoliko zanimljivih detalja o filmu i glumcima koje znaju ili će sad naučiti - istinski obožavatelji!

Redatelj je autor brojnih dječjih filmova

Redatelj Chris Columbus stoji iza mnogih omiljenih dječjih filmova. Ne samo da je napravio 'Sam u kući' nego i 'Goonies', 'Gremline', Mrs. Doubtfire', 'Pomajku' te prva dva filma o Harryju Potteru.

Prije Culkina na audiciji bilo stotinu djece

Image
Foto:
Image

Iako je redatelj preporučio Culkina za ulogu Kevina, produkcija je na audiciju dovela više od stotinu djece i onda ipak uzela Macaulaya. "Pročitali smo nekoliko rečenica skupa i tad sam shvatio da je nevjerojatan, savršen za ovu ulogu", komentirao je Hughes jednom prilikom. 

Candy je sve svoje scene snimio u 24 sata

John Candy, koji glumi Gusa Polinskog, sve svoje scene snimio je u jednom danu. Kako je kasnije otkriveno, Candy je dosta improvizirao na setu, recimo, u sceni kad Kevinovoj mami priča kako je kao dijete ostao u pogrebnom poduzeću preko noći. "To nije bilo u scenariju", otkrio je scenarist Chris Columbus jednom prilikom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Neplanirana scena postala kultna

Image
Foto:
Image

Legendarni Kevinov krik kad stavi tatin aftershave također nije bio u scenariju, to je, kako kažu, bila 'sretna nesreća'. "Kevin nije trebao rukama dodirnuti lice, a napravio je to. Njegove ruke zalijepile su se za lice kao da je stavio superljepilo. Na kraju smo odlučili iskoristiti tu scenu", otkrio je Columbus. 

Kuća iz filma prodana je za 1,2 milijuna dolara

Kuća u kojoj je sniman film nalazi se u Illinoisu, a kad je 2012. godine prodana za 1,5 milijuna dolara, i dalje je služila kao svojevrsna turistička atrakcija mnogima.

Upravo se čita

Image
Brak na prvu

Saša Đorić iskreno progovorila o bivšem suprugu: 'Kada si s nekim dugi niz godina...'

Ugrizao Culkina za prst

Joe Pesci, koji glumi razbojnika, zaista je ugrizao Culkina za prst u jednoj sceni. "Odgrist ću ti sve prste, jedan po jedan", kaže Pesci u sceni, a Culkin je nakon nekoliko godina otkrio kako se to umalo i dogodilo. "Tijekom jedne probe ugrizao me toliko jako da mi je probio kožu", otkrio je Culkin.

Po Marvovu licu hodala je prava tarantula 

Image
Foto:
Image

"Rekli su mi kako imaju gumenu i pravu tarantulu. Trener mi je pokazao kako nije tako strašna i pustio je da hoda po njegovoj ruci. Svi su se činili prilično cool po tom pitanju i ja sam dopustio da mi prokleta tarantula hoda po licu!" komentirao je Daniel Steel koji glumi Marva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Culkinov mlađi brat također se pojavljuje u filmu

Image
Foto:
Image

Naime, Kieran Culkin glumi malenog Fullera.

Kevinov dvojnik bio je puno stariji

Culkinov dvojnik bio je 30-godišnjak. Njegovo je ime Larry Nicholas i on je bio na zip-lineu u sceni kad se Kevin spušta iz svoje kuće prema kućici na drvetu. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
INTERVJU

Matea Ilinčić iz 'Života na vagi': 'Maknula sam sve negativne osobe. Smijem se životu i uživam u njemu'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba