Play ponuda
Play ponuda
SPAR

Badnjak je sve bliže, mi imamo super recept za bakalar na bijelo

Bakalar je vrlo nutritivna riba koja se koristi u prehrani, najčešće sušen ili soljen, ali od bakalara se dobiva i riblje ulje koje je vrlo bogato vitaminima A, E i D , te jodom i fosforom.

Image
RTL.HR/ 23.12.2021. u 8:00
Play ponuda

Riblje ulje se dobiva prešanjem ili zagrijavanjem jetre bakalara. Bakalar na bijelo je tradicionalno jelo koje će se zasigurno pronaći na mnogim blagdanskim stolovima ovog Badnjaka. Stoga vam donosimo SPAR-ov recept koji morate isprobati.

Bakalar na bijelo

Sastojci:

500g sušenog bakalara

½ kg krumpira

2 žlice maslinovog ulja

1 žlica maslaca

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

1 glavica češnjaka

peršin

2 dcl mlijeka

nekoliko kriški slanine

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
večera za 5 na selu

Marija odabrala klasične namirnice, problematičan samo grčki jogurt : 'Popis sastojaka mi se čini apetitlih, jako fino'

sol, papar

Priprema:

Namakati bakalar 8 sati u hladnoj vodi. Kada je riba omekšala, isjeći je na male komadiće, očistiti i odstraniti svu kožu i kosti. U lonac uliti 3 litre hladne vode, staviti ribu, posoliti i kuhati pola sata. Kada je riba kuhana, dodati krumpir i kuhati još sat i 20 minuta. Nakon toga dobro ocijediti i zgnječiti, dodati na sitno isjeckani češnjak, peršin, ulje, maslac, mlijeko te po potrebi posoliti i popapriti. Ukrasiti kriškama slanine.

Izvor: spar.hr/dobar-tek

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Fotografije podliježu autorskom pravu

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Uskrs na RTL.hr-u

Orehnjača - kraljica blagdanskog stola: Ovog Božića napravite je po receptu Tomislava Špičeka

Play ponuda

Više s weba