IvanaPažanina , člana žirija popularnog kulinarskog showa ' Tri, dva, jedan - ho, ho, ho! 'upitali smo za jedan jednostavan, a preukusan recept za bakalar. Ivan nam je otkrio ovaj koji je, osim što je ukusan, i vrlo zdrava riba.
Bakalartako posjeduje značajna dijetno-terapijska svojstva, a također je i nutritivno visoko kvalitetan.Bakalarje riba bogata bjelančevinama, mineralima (fosfor, kalcij, jod i željezo), ima jako malo masnoća i nisko je kaloričan.
A evo recepta za bakalar na Pažaninov način!
Sastojci:
200 gbakalara
50 g sirnog namaza
40 g maslaca
3 češnja češnjaka
slani inćuni (par komada filetiranih)
0,5 dl maslinovog ulja
malo kapara
sol i papar
peršin
Priprema:
Skuhan i očišćenbakalarspojite sa svim sastojcima i razradite štapnim mikserom dok ne dobijete teksturu paštete. Dakle, ovo je vrlo jednostavno. Uz paštetu možete poslužiti zapečene kriške kruha s maslinovim uljem, premazati češnjakom i po želji poslužiti minirajčice.