Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Kad znaš što želiš

/BIOGRAFIJA/ Željka Klemenčić: Bivša urednica Playboya kuhati je počela iz hobija i s vremenom postala vrsni gastroguru

Počela je kuhati iz hobija, a danas joj gastronomija predstavlja način života

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 12.12.2021. u 17:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Simpatična Vinkovčanka Željka Klemenčić nakon studija komparativne književnosti i rusistike deset je godina radila kao novinarka i urednica. Kako je zbog cjelodnevnog posla počela donositi hranu od kuće, počela se educirati o kuhanju i zdravoj prehrani. Tako se dok je još radila kao urednica Playboya probudila u njoj velika želja prebaciti se u žanr gastronomije. Uz to što joj je počelo smetati da baš cijeli dan provodi u redakciji, Željka je bila vrlo nezadovoljna velikom količinom teoretiziranja o hrani.

Jedna je od pokretača kulinarskog priloga Nedjeljnog Jutarnjeg lista 'Dobra hrana'. No htjela je početi raditi nešto što nije samo slikanje hrane i populističko preslikavanje istih recepata počela je osjećati prezasićenost i odrekla se visoke pozicije u magazinu kako bi strast prema gastronomiji pretvorila u privatni posao i pokrenula gastročasopis 'Mrvica'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Uz pripremu zdrave hrane, Željka se počela baviti i povrtlarstvom, što joj je bio veliki izazov, a zanima je isključivo prirodni uzgoj i održivi razvoj.

Upravo se čita

Image
Sve im progutao oganj

Branitelj, preživio rak, 3 moždana, sad mu izgorjela kuća: 'Jutros mi unuk kaže: Evo ti dida 10 kuna!'

Željka je u sretnoj dugogodišnjoj vezi s Gordanom Zečićem, također bivšim urednikom Playboya. 2017. godine rodio im se sin Pero, pa je Željka proširila svoj interes i na kvalitetu prehrane male djece. Vlastito iskustvo i pitanja koja su joj mame počele postavljati motiviralo ju je na pisanje kuharice 'Sretno dijete koje jede sve'.

RTL.HR/ 12.12.2021. u 17:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
JEDVA ČEKAMO

ANKETA - Stiže nam 'Sam u kući'! Hoćete li ga i ove godine gledati?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba