Ostalo

/BIOGRAFIJA/ Ivan Pažanin: Kulinarski Robert Redford malih ekrana oduvijek je znao što je njegova velika...

Mnogi cijeli život traže svoju ljubav, no ne i Pažanin, on je odmah znao da je to TO

RTL.hr
11.12.2021 15:30

Dok se većina i mladih i odraslih i po nekoliko puta u životu predomisli i započne neku sasvim drugačiju karijeru, najpoznatiji hrvatski chef od najranijih je dana shvatio da je potpuno zaljubljen u kuhanje i toj je ljubavi ostao potpuno vjeran. Strast prema pripremi slasnih specijaliteta upijao jekao mali gledajući kako kuhaju njegovemajka i baka, koja ga je naučila pripremati prva jednostavna jela.

Nije bilo dvojbe i mladi je Ivan odmah nakon završetka osnovne upisao srednju Ugostiteljsku školu u rodnom Splitu."Strast za kuhanjem nisam otkrio, to je bilo cijelo vrijeme u meni. Nisam se dvoumio ni jedne sekunde. To je bio prirodni proces, nešto što sam znao još u osnovnoj školi, i to bez obzira na dobre ocjene", kazao je u jednom intervjuu.

Ivan Pažanin

Sad je teško povjerovati, ali ljubav zgodnog kuhara prema pripremi jela nekoć je bila jednaka onoj za konzumiranje delicijatako da je u jednom dijelu mladosti težio nevjerojatnih 120 kilograma. Spomenutu baku 'krivi' što voli dobro pojesti jer je stalno govorila: "Mali je gladan", čak i kad to nijebio.

Sa svega 18 godina Pažanin je pošao peći zanat i zaposlio se kao kuhar na ledolomcu kojim su plovili vodama Antarktike. Kako je zbog ogromnih oceanskih valova ponekad bilo nemoguće kuhati, tih bi dana s posadom sjedio na podu i jeo sendviče.

Ivan Pažanin

Nakon ledenih mora uslijedio je posao na jahti u Monte Carlu, no onda je odlučio da mu je dosta brodova i vratio se raditi u restoran na Hvaru, gdje je kuhao za slavne osobe.

U 22. godini postao je chef i shvatio da mu je za taj posao najvažnije otkriti tko je on točnote da treba prvoizgraditisvoju osobnost kako bi bio stvarno uspješan, pa jeodlučio krenuti ispočetka. Vratio se raditi kao kuhar na luksuznim jahtama, gosti su uvijek bili oduševljeni njegovim jelima, a u nizu zadovoljnih slavnih gostiju su i princeza od Monaka, tenisač Novak Đoković, John Malkovich, tim Formule 1 i mnogi drugi.

Ivan Pažanin u restoranu

Nakon nekoliko godina provedenih ploveći na luksuznim jahtama diljem svijeta Pažanin se vratio u Hrvatsku, počeo raditi u Trogiru i u trećoj se sezoni priključio kulinarskom showu 'Tri, dva, jedan - kuhaj'.

Ivana Pažanina gledajte u specijalnoj sezoni popularnog showa 'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!'od ponedjeljka u 20:45 na RTL-u za koju je zgodni chef rekao kako su ga stvarno iznenadili "brutalna hrana i emocije koje su ga vratile unazad".