Ostalo

Josip Čapo za RTL.hr otkrio kako će provesti blagdane: 'Za nas sve kreće na Badnjak, a ovaj će Božić biti...

Malenoj Ziti ovo je prvi Božić, a starija djeca Ela i Teo vesele se poklonima. Josip Čapo otkrio nam je kako će s obitelji provesti blagdane

RTL.hr
22.12.2022 20:00

Blagdani samo što nisu tu, a pobjednik šeste sezone showa 'Život na vagi' Josip Čapo već je u pripremama za ovaj obiteljski događaj. Za njega uvelike drugačiji nego prošlogodišnji jer je u ovako kratkom roku uspio promijeniti život - skinuti kilograme, krenuti zdravijim putem i tako postati motivacija mnogima. Sada je napokon u periodu godine kada se može opustiti, no, kako je rekao u razgovoru za RTL.hr, to neće učiniti. Otkrio nam je kako će on i njegova obitelj provesti Božić, tko je zaslužan za pripremu jela, tko za kićenje bora, a i tko se najviše veseli poklonima.

"Za nas sve kreće na Badnjak. Ja sam taj koji pripremam jelo. Pečem prase i kuham fiš i šarane na rašljama. Supruga je s djecom, posprema kuću, a ja sam vani. Usput vani pripremim bor i onda navečer kada to sve završi, unosim ga u kuću i onda ga svi zajedno kitimo. Međusobno si zaželimo puno sreće, ljubavi i blagoslova, a prije samog kićenja bora, običaj je da djeci pričamo kako u životu treba biti ponizan, u srcu i umu. To se odvija za stolom, nakon kićenja bora, kada krećemo i s večerom. I nakon toga idemo na polnoćku u župnu crkvu", ispričao nam je Čapo svoju tradiciju za Božić. Mnogi s kićenjem započinje mnogo ranije, ali on se drži onoga što su ga naučili njegovi roditelji i bake i djedovi.

Josip Čapo

"Strogo se držim tradicije, tako sam naučio, odnosno tako su me naučili i baka i djed, a ja to sve nastavljam. Nema šanse da ćete kod nas doma pronaći umjetni bor, volimo da nam sve miriše, a i ne slažem se s time što ga ljudi znaju ranije kititi. To kod nas ne prolazi, a što se tiče boja na boru, to žena odlučuje", naglasio je.


A jesu li pokloni rezervirani za Badnju večer ili božićno jutro?

"Poklone otvaramo na božićno jutro i onda je baš pravo veselje. Ove će godine Božić biti poseban zato što imamo malenu, našoj zubić vili je to prvi. Ona još ničega nije svjesna, sad ima 11 mjeseci i taman će prvom mjesecu navršiti prvu godinu. Teo i Ela su stariji pa uvijek očekuju poklone, no ne inzistiraju previše jer im zaista ništa ne nedostaje. Teo je već veliki, on već zna što bi, pa ga poslušamo. Ela voli iznenađenja. Supruga također voli poklone, jedno drugome uvijek nešto kupimo i zapakiramo. No, nisu nam bitni pokloni, bitna nam je ljubav. Sretan sam što ih sve imam", rekao je pobjednik 'Života na vagi'.


Prehrana i trening

Znamo kako je prehrana mnogima u ovo blagdansko vrijeme problem. Hrane ima u izobilju, često dolaze gosti ili se u goste odlazi, a mami nas i slano i slatko. Čapi je to bio prije izazov, a ove godine, kaže, bit će mu gušt budući da je promijenio svoj odnos prema hrani.

"Cijelo vrijeme u 'Životu na vagi' učili smo kako se hrane ne treba bojati, kako sve treba jesti. Samo je bitno sve dobro izbalansirati i imati granicu. I ovaj božićni stol za mene neće biti strašan jer ću paziti na količine. A i ono što si pojeo, kada uhvatiš vremena, odeš prošetati pa barem djelomično nadomjestiš. Nema veze što je Božić. Prošetaš i na neki način sve izbalansiraš", rekao je. Treninga se nikako neće odreći, pogotovo sada kada je svjestan da se naglo stvara mišićna masa.

Pročitajte još
FOTO Ma, to majstore! Čapo slavio kao pobjednik, a evo kako je tekla njegova transformacija u 'Životu na vagi'

"Aktivan sam. Tri puta tjedno imam trening. Kod kuće vježbam, kupio sam si sprave i održavam formu. Nisam nikad u životu uspio napraviti zgib i evo imam u dvorištu štangu i išao sam probati. I uspio. Radim na mišićima pa očito se to primilo", rekao je Čapo i za kraj sve pozvao da se prijave u novu, sedmu sezonu showa koji mijenja život.

Prijave su na LINKU .