Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
INTERVJU

Matea Ilinčić iz 'Života na vagi': 'Maknula sam sve negativne osobe. Smijem se životu i uživam u njemu'

Matea Ilinčić, kandidatkinja pete sezone 'Života na vagi', bila je prva kandidatkinja koja je otvoreno progovorila da se udebljala od antidepresiva, ali je i neizmjerno hrabro i otvoreno progovorila o psihičkoj strani cijele priče, važnosti brige za mentalno zdravlje te je, unatoč društvenim stigmama, progovorila o svemu pred milijunskom publikom

Image
Foto: RTL.hr/Privatni album
RTL.HR/ 23.12.2021. u 9:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
POSVE OTVORENO

Matea Ilinčić iz 'Života na vagi' u velikom intervjuu za RTL.hr: 'Nisam htjela o svom izlasku iz showa pričati dosad, ali sada je vrijeme za istinu'

Image
POSVE OTVORENO

Matea Ilinčić iz 'Života na vagi' u velikom intervjuu za RTL.hr: 'Nisam htjela o svom izlasku iz showa pričati dosad, ali sada je vrijeme za istinu'

Matea Ilinčić, simpatična kandidatkinja pete sezone 'Života na vagi', koju smo prije godinu dana gledali u timu trenera Edina Mehmedovića, ranije ove godine za RTL.hr progovorila je o privatnim stvarima kroz koje je prolazila, liječenju i novim počecima. Matea je sada za RTL.hr otkrila kako gleda na godinu iza sebe, kako planira provesti blagdane, ali i čemu se raduje u godini koja dolazi. 

Za početak, kako si, što ima novo?

Odlično sam. Ne mogu biti bolje. Smijem se životu i uživam u njemu.
Nije uvijek tako, ali trudim se iz svakog dana naučiti nešto novo i imati optimističan pogled na život i sve što mi donosi.

Prošla je godina dana otkako je završio „Život na vagi“, koliko se tvoj život otad promijenio?

Moj se život jako promijenio. U tih godinu dana provela sam tri mjeseca kod tate u Njemačkoj. Tamo mi je bilo prekrasno. Zatim sam se vratila kući. Maknula sam sve negativne osobe iz  života. Shvatila sam da su oni bili tu u jednom razdoblju, ali mjesto im je u prošlosti. Tamo trebaju i ostati. Bila sam u Poreču. Poslije toga sam dobila posao animatorice za dječje rođendane, kampove i različita okupljanja. Nedugo zatim počela sam se pripremati za novu akademsku godinu. Imala sam najveću podršku svoje mame, ali i baka, tate, tete i njezine obitelji, kao i ostalih prijateljica. To mi je bila dodatna motivacija i volja da nastavim dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Foto: RTL
Image
RTL

Što bi izdvojila kao najbolji dio ili događaj u godini iza nas?

Ima mnogo događaja koji su mi najdraži jer ova godina je bila uistinu zanimljiva i prekrasna. Prvenstveno, jedan od najdražih događaja je rođenje mog nećaka Jakova. Presretna  sam što sam  postala teta. Toliko je poseban i jedno malo razigrano čudo. Jednostavno ga obožavam. Najvažniji događaj koji se odnosi na mene je nastavak studiranja na Učiteljskom fakultetu. Kad sam mislila da ću pasti, ustala sam, kad sam mislila da ću odustati, nisam se predala i danas sam tu gdje jesam zahvaljujući svojoj nepokolebljivosti i upornosti. Velika odluka bila je selidba u Zagreb. Moja želja uvijek je bila živjeti u Zagrebu te jednog dana imati obitelj ovdje. Prva želja se ostvarila jer sam se preselila u Zagreb, a za drugu želju ćemo vidjeti kada dođe pravo vrijeme.


Upoznala sam nove ljude i stvorila mali krug velikih ljudi, kako bi rekla Massimova pjesma. U to se ubraja i moja cimerica Monika, ali posebno ove četiri osobe: Lorena, Andrea, Maja i Josipa. Svaka od njih zauzima posebno mjesto u mom srcu i zahvalna sam što ih imam. Zatim sam se zaposlila u dm-u kao studentica i prezadovoljna sam prvenstveno voditeljicom Kristinom i kolegicom Anom, ali i ostalim kolegicama. Jedna drugoj uvijek pomažemo i volimo se šaliti, ali kada se radi, onda je red, rad i disciplina, kao i u 'Životu na vagi', ha-ha!

Upravo se čita

Image
INTERVJU ZA RTL.HR

Hana Sokač iz 'Života na vagi' o nevjerojatnoj transformaciji: 'Promijenila sam baš sve, kroz tijelo gradim zdravlje'

Također sam presretna jer mi fakultet ide odlično. Trudim se i dajem maksimum od sebe jer to je ono u čemu se vidim, kao i u glumi, ali to ćemo ostaviti za drugi put. Ipak vam ne mogu baš sve otkriti.


Najvažniji od svega je taj osjećaj zadovoljstva, ogromnog ponosa prema sebi, samopouzdanja, vjere u sebe, neovisnosti, samostalnosti, sreće i mira koji osjećam. Jednostavno sam preponosna na sebe i na osobu kakva sam postala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Foto: Privatna arhiva
Image
Privatna arhiva

Pratili smo te na društvenim mrežama gdje si nas i brojne pratitelje uveseljavala svojim inspirativnim postovima, zašto si se odlučila obrisati profil?

Obrisala sam profil jer sam previše vremena provodila na društvenim mrežama. Napravila sam popis prioriteta te stavila fakultet na prvo mjesto. Sretna sam što sam to učinila jer to je donijelo najbolje rezultate na fakultetu. Možda se ponovno aktiviram na društvenim mrežama i iznenadim vas svojim novim objavama.

Image
Foto: RTL.hr
Image
RTL.hr


Je li se možda dogodila neka nova ljubav u tvom životu?

Ostavit ću vas u neizvjesnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kako planiraš provesti nadolazeće blagdane?

Jedva čekam doći kući i vidjeti sve, ali najviše Jakova, sestru i braću. Planiram ih provesti u krugu obitelji. Dolazi mi najbolja prijateljica Maja iz Njemačke, ali i tata te se radujem što ću ih vidjeti. Također, provest ću blagdane u izlascima i uživanju s prijateljicama te se nakon toga vratiti obavezama na fakultetu.

Što bi si poželjela u novoj godini pred nama? Imaš li nekih želja ili planova?

Poželjela bih si prvenstveno zdravlja, ljubavi, sreće, blagostanja i mira jer to je najvažnije. Kada imaš to, možeš sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Imam mnogo planova i želja. Neki planovi se već ostvaruju, a za ostale ćete čuti kada za to dođe vrijeme. Shvatila sam da se polako ostvaruje sve ono što sam godinama željela. Nije se ostvarivalo kada sam htjela nego kada je bilo pravo vrijeme za to. Očito je sada pravo vrijeme.


Za kraj, htjela bih s Vama podijeliti jednu poučnu priču.

Svatko od nas, kad se rodi, nosi nevidljivi ruksak na svojim leđima. U taj ruksak svaki pojedinac stavlja svoja sjećanja, želje, uspomene, događaje i iskustva. Nekim ljudima je taj ruksak težak samo nekoliko kilograma, dok se ostalim ljudima čini kao da teret cijelog svijeta leži na njihovim ramenima. Ne znamo što je u ruksaku drugih osoba i to je sasvim u redu. Svi nosimo prtljagu, odnosno dijelove sebe koje bismo radije držali skrivenima čak i od onih koje najviše volimo.

Stoga svima vama želim u 2022. godini prvenstveno da prihvatite sve što je u tom nevidljivom ruksaku te ga nosite najbolje što znate jer vas to definira kao osobu. Volite se, čuvajte, širite radost, toplinu, sreću i mir, a na događaje iz ruksaka gledajte kao na lekcije i iskustva koja su vas pretvorila i izgradila u ono što jeste.

Prije nego što odlučite nešto napraviti,  poslušajte svoje srce i unutarnji glas. Antoine de Saint – Exupery  u  svojoj knjizi „Mali princ“, koju obožavam čitati, napisao je  sljedeće: „Čovjek samo srcem dobro vidi. Ono bitno očima je nevidljivo“. Taj citat govori sve.

Dragi moji, želim Vam od srca sretan i blagoslovljen Božić te sretnu Novu godinu! Uživajte u svemu što dolazi!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
SAMO NA RTL-U

Ovih devet stvari o filmu 'Sam u kući' znat će samo istinski obožavatelji

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba