Sastojci:
0,75 l crnog suhog vina – frankovka, syrah, teran
60 g smeđeg šećera
1 lovorov list
1 korijen đumbira veličine palca
1 naranča
1 limun – samo korica
2 klinčića
1 zvjezdasti anis
prstohvat naribanog muškatnog oraščića
2 jušne žlice cointreaua
1/2 bourbon vanilije
prstohvat svježeg bijelog papra
Priprema:
Ogulite koricu s naranče i limuna, naranču prepolovite i istisnite sok te sve zajedno stavite u lonac.
Dodajte šećer, promiješajte i podlijte vinom toliko da bude potopljeno.
Lagano kuhajte oko 6 minuta dok se tekućina ne reducira, odnosno ne dobijete sirup.
Kad dobijete sirup, dodajte i ostatak vina.
Đumbir ogulite i naribajte ga u tekućinu pa stavite ostale začine.
Probajte slatkoću i po potrebi dodajte još šećera
Vino zagrijte (ne smije proključati) na temperaturu oko 75 stupnjeva, ugasite vatru
Dodajte cointreau i papar
Ostavite da odstoji desetak minuta. Procijedite i uživajte.