Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Uskrs na RTL.hr-u

Orehnjača - kraljica blagdanskog stola: Ovog Božića napravite je po receptu Tomislava Špičeka

Tomislav Špiček podijelio je s nama svoj najdraži recept za orehnjaču, kojem je vjeran godinama

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 24.12.2021. u 13:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tijesto:

1 kg brašna za dizano tijesto

10 dag šećera

100 g maslaca

1/2 kocke kvasca

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

2 žumanjka

1 dl mlijeka

Upravo se čita

Image
tuga nakon blagdana

Bolni gubitak zvijezde emisije 'Lovci na nekretnine': 'Donio je jako puno radosti u moj život'

Šećer, žumanjke, rastopljeni maslac dobro promiješati. Kvasac i šećer umiješati u mlijeko. U brašno najprije dodati masu sa žumanjcima, izmiješati, potom dodati rastopljeni kvasac. Temeljito umijesiti masu na starinski način kuhačom ili moderniji mikserom. Tijesto treba biti mekše od uobičajenog za kruh. Ostaviti na toplom jedan sat.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Nadjev:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

40 dag pomiješanih mljevenih i sjeckanih oraha

20 dag šećera

2 dl vrućeg mlijeka u kojem se otapa štapić vanilije

2 bjelanjka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

5 cl likera od oraha

naribana korica limuna

Orahe i šećer umiješati u vruće mlijeko. U ohlađenu smjesu dodati liker od oraha, naribanu koricu limuna i snijeg dva bjelanjka.

Razvaljano tijesto premazati nadjevom i oblikovati roladu. U vatrostalnu posudu, ili starinski namašćen, pobrašnjeni pleh, položiti štrucu. U pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva orehnjaču peći 45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image

Tri, dva, jedan - kuhaj!

kulinarski show
Hrvatska - 2022
Ponedjeljak - četvrtak u 21 sat
Voditelj
Marijana Batinić
Gledaj na
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
RTL PLAY

Neodoljivi božićni filmovi koje možete gledati besplatno na PLAYU

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba