Sastojci:
1 jabuka, 1 fizalis, 15 brusnica i 1 polovica limuna
Priprema:
1. Uzeti zelenu jabuku.
2. Izrezati jabuku poprijeko na tanke kriške.
3. Odabrati pet velikih kriški i premazati sokom od limuna.
4. Ukloniti jezgru jabuke okruglim kalupom.
5. Potrebni su kalupi u obliku zvijezde u različitim veličinama.
6. Izrezati šest zvijezda različite veličine.
7. Najveća zvijezda predstavlja donji sloj jele.
8. Poslagati preostale komadiće jabuke što su ostali nakon što smo izrezali zvijezde u obliku lepeze.
9. Poslagati komadiće jabuke na jednak način.
10. Nastaviti slagati zvijezde naizmjence s komadićima jabuke (preostalih nakon rezanja zvijezda) koji su posloženi u obliku lepeze.
11. Vrh bora je najmanja zvijezda.
12.Izabrati petnaest brusnica – božićne ukrase'. Ukloniti cvijet s voćke fizalisa.
13.Ukrasiti jelu brusnicama; položiti vrh' – fizalis.
Umjesto fizalisa i brusnica možete koristiti i borovnice ili ribizle.
Sve korake ovog recepta, ali i mnoge druge pronađite u kuharici ''Djeca kuhaju'', koju možete već danas kupiti na prodajnim mjestima Tiska, Hrvatske pošte te knjižarama Hoću knjigu i Menart po cijeni 49,90 kn.