Ostalo

Priscila iz 'Večere za 5 na selu' otkrila nam je omiljena brazilska jela i koktele za blagdansku zabavu!

Od koktela do glavnog jela, omiljena Brazilka iz dubrovačkog tjedna 'Večere za 5 na selu' otkrila nam je svoje recepte!

RTL.hr
31.12.2021 09:00

ARROZ À GREGA

Image 5172292 (auto)

Grčka riža je jedan od onih priloga koji se kombiniraju s raznim jelima i koji prijaju mnogim nepcima. Nadalje, vrlo je jednostavan za izradu i može se oplemeniti drugim sastojcima po vašem izboru.

3 xícaras de arroz

3 šalice riže

6 xícaras de água

6 šalica vode

1 caixa de uvas-passas

1 kutija grožđica

queijo parmeso ralado

naribani parmezan

5 colheres de ervilha

5 žlica graška

1 colher de manteiga

1 žlica maslaca

óleo

ulje

pimento, cebola, salsa, cebolinha verde e cenoura a gosto

paprika, luk, peršin, zeleni luk i mrkva

sal a gosto

sol prema želji

PRIPREMA: Stavite tavu na vatru s vodom, solju, malo ulja i pustite da zavri. Dodajte opranu rižu i dobro promiješajte. Smanjite vatru, pustite da voda ispari i maknite rižu s vatre. U loncu zagrijte lonac s mjerom maslaca i popržite grožđice i grašak. Smjesu ulijte u dublju posudu i dodajte mladi luk, mrkvu, papriku, luk, peršin i parmezan. Dodajte kuhanu rižu i sve pažljivo promiješajte.

APERITIV

BATIDA DE ABACAXI - KOKTEL ANANAS

Image 5172294 (auto)

PRIPREMA: Izrežite vrh ananasa. Uklonite ljusku s voća tako što ćete ananas pretvoriti u čašu. U blender stavite ananas koji ste izdubili zajedno s kondenziranim mlijekom, ledom i cachaçom. Tucite dok se sve ne izmiješa. Poslužite svoj shake unutar ananasa.

MOUSSE DE LIMO

Image 5172296 (auto)

sastojci:

1 konzerva kondenziranog mlijeka

1 konzerva kiselog vrhnja

1/2 šalice (američkog) čistog soka od limuna

limeta

PRIPREMA: U blenderu umutite kondenzirano mlijeko i vrhnje tri minute. Postupno dodajte limunov sok i nastavite mutiti. Ulijte mousse u vatrostalnu posudu i ohladite.

Prilikom posluživanja zdrobite limetu i stavite je na mousse za ukrašavanje.

P O DE ALHO - KRUH S ČEŠNJAKOM

Image 5172298 (auto)

sastojci

250 grama maslaca ili margarina - (ako koristite neslani margarin, posolite po ukusu)

1 žlica nasjeckanog češnjaka (2 žlice za izraženiji okus) - što je više nasjeckanog, rezultat je bolji

200 grama krem sira

malo crnog bibera

malo origana

50 grama naribane mozzarelle ili parmezana

sol po ukusu

10 francuskih kruhova

PRIPREMA : Dodajte i pomiješajte sve sastojke u posudi, miješajući žlicom dok se ne dobije glatka smjesa. Za punjenje kruhova samo napravite rezove skoro do kraja (bez odvajanja). Rezove napunite smjesom. Na kraju vrh peciva namažite smjesom da se otopi na kruhu. Stavite u pećnicu ili roštilj na neizravnu vatru otprilike 15 minuta.

Prije posluživanja pospite origanom preko peciva. Ako želite, pospite ga prije pečenja. Poslužite toplo.