Ostalo

Tomislav Špiček godinama zabavlja RTL-ove gledatelje: 'Navikneš se da će te zaustaviti deset kumica...

Simpatični zagorski chef nezaobilazni je član žirija već od prve sezone omiljene RTL-ove kulinarske emisije te s razlogom nosi titulu 'predsjednika žirija'. Što misli o svim tim godinama provedenim na setu, kakav odnos ima sa žirijem i kandidatima te gleda li 'Večeru za 5 na selu' – otkrio je u intervjuu za RTL.hr

RTL.hr
11.12.2021 10:30

Dio ste RTL-ove ekipe od prve sezone emisije 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' od 2015. godine te ste sudjelovali u svih osam sezona te emisije, četiri sezone 'Tri, dva, jedan – peci!' i ovo vam je već druga sezona showa 'Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!' - je li vam drago što ste toliko godina dio ove ekipe i što za vas znači sudjelovanje u toj kulinarskoj emisiji?

Stvarno je već toliko prošlo? Već šestgodina se trpimo? (smijeh) Meni je uvijek drago što sudjelujem u tim emisijama i veselim se svaki put kad idemo u stvaranje nove sezone. Mislim da je to dobro, dobro se osjećam na snimanju i svaka sezona je po nečemu posebna, a uvijek sam u dobrom društvu.

Tomislav Špiček

S obzirom na vaš dugogodišnji 'staž' u emisiji, gledateljima ste poslati sinonim za 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' i ostala izdanja. Sviđa li vam se to i prilaze vam često obožavatelji?

Nikad mi nije bio problem raditi emisiju, uvijek mi je to lijepo i veseli me svako novo snimanje. Međutim, kad se emisija prikazuje na ekranima, gotovo nigdje ne mogu otići, a da me ne zaustave ljudi i ne komentiraju emisiju i mene. Prilaze mi kao da me poznaju od ranije i pitaju za savjete, recepte, ali nađe se i pokoja kritika ili primjedba. No s tim se treba naučiti nositi i to je u redu, samo treba biti spreman na razne situacije. Kroz godine se naučiš da će te zaustaviti deset kumica uvijek kad ideš na plac.

Osim toga, s kolegama Ivanom Pažaninom i Željkom Klemenčić se iz sezone u sezonu odlično slažete. Kako biste opisali vaš odnos? Je li on isključivo poslovan ili ste i privatno vrlo dobri?

Kad smo na setu družimo se vrlo intenzivno, mi smo već uigrana ekipa, stari tim koji nikad nema problema kod ocjenjivanja ili kušanja. Razumijemo se i sve je puno opuštenije i jednostavnije. No i privatno smo vrlo dobri pa se čujemo svaki put kad trebamo neke savjete ili neku privatnu stvar van emisije. Tu smo jedno drugome za savjet ako nešto trebamo.

Željka Klemenčić, Tomislav Špiček, Ivan Pažanin

Kakav vam je koncept emisije 'Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!' koja se trudi u prvi plan staviti božićni duh, božićne recepte i zajedništvo? Što će ova sezona ponuditi gledateljima?

Bit će tu dosta kolača, na tome je naglasak ove sezone, ali pripremat će se razni tradicionalni recepti, kao i neke svjetske kuhinje, a uvijek će se naći i nekih dodatnih recepata.

Možete li gledateljima otkriti kakvi su vam novi kandidati koji su ranije sudjelovali u 'Večeri za 5 na selu'?

Kandidati mi se čine dobri. Vidi se da su već kuhali i da znaju neke osnove. Jela su začinjena, jako lijepo sve odrade i nema većih problema nego su neke sitnice u pitanju. No vidi se da su radili pred kamerama i da je to bolje nego kada kuhaju osobe koje to još nisu imale priliku iskusiti.

Tomislav Špiček

Jeste li ikad pratili 'Večeru za 5 na selu', što mislite o kandidatu i kuharu Božidaru Miodragoviću, poznajete li se od ranije?

Božidara ne poznajem od ranije, osim što sam ga gledao u 'Večeiri za 5 na selu'. No nisam imao velikih problema s njim jer sam u svom radnom stažu imao prilike vidjeti razne ljude, tako da sam pripremljen na sve i uvijek se trudim riješiti sve na lijep način, pa tako i s njim. Imam 25 godina radnog iskustva kao šef kuhinje pa sam se naviknuo na razne karaktere, no on je malo specifičan, ali uspjeli smo izaći s njim na kraj. A 'Večeru za 5 na selu' volim tu i tamo pogledati kad stignem zbog obaveza, a rado pogledam zbog zabave i iz znatiželje.

Tomislav Špiček i Božidar Miodragović

Kada ne snimate, možete li nam otkriti kako rado provodite vrijeme – slobodno ili poslovno? Na čemu trenutačno radite osim na snimanju?

Imam par projekata koje odrađujem, kod mene se uvijek nešto radi. A uz to dosta pomažem roditeljima i paše mi raditi u poljoprivredi i na zemlji, ondje uvijek imamo posla, ali to me relaksira i odmara.

Mnogi vjerni obožavatelji pitaju se kad ćete otvoriti Instagram, jeste li aktivni na društvenim mrežama?

Nisam ja za to, moja kći Paula mi često prenosi što se događa na Instagramu, ali mene ne zanimaju takve stvari, bez obzira na to što se o meni dobro piše, bar kako ona kaže.

Tomislav Špiček

Ususret blagdanima - koji je vaš omiljeni božićni recept? Kako izgleda Božić u vašoj obitelji, što najviše volite jesti i pripremati za blagdane?

Za blagdane je glavna moja mama koja još može raditi i kuhati, a to su prvenstveno tradicionalne stvari. Purica se napravi za Božić, na Badnjak je post, a onda volimo jesti juhicu, orehnjaču i makovnjaču. Na Badnjak volimo kititi bor i peći suhe kolačiće. A na Božić smo kod mame na ručku, kod nje je pravi blagdanski ugođaj. Za Novu godinu je kod nas duplo slavlje – novogodišnje i rođendansko jer je moj otac rođen 1. siječnja. On je lovac pa uvijek pripremi divljači, a pravimo i odojka, francusku salatu... Kako imamo svoje suhomesnate proizvode, uvijek se i toga nareže jer dolaze gosti tijekom cijelog dana. Svi znaju da moj tata dobro radi srneći paprikaš pa se vesele i nose posudice sa sobom da ponesu nešto i za doma.

Tomislav Špiček

Omiljenog Tomislava Špičeka i njegove pohvale, ali i kritike pratite u novoj sezoni showa 'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!' uskoro na RTL-u!