Play ponuda
Play ponuda
TV PREMIJERA

Bourneovo nasljeđe će vas prikovati za male ekrane!

Nitko nije rekao da postoji samo jedan.

Image
Press/ 20.3.2016. u 16:00
Play ponuda

CIA je izgubila svaki trag Jasona Bournea (Matt Damon) prije šest tjedana u Moskvi. Istovremeno, Aaron Cross (Jeremy Renner), vladin operativac, nalazi se na tajnom zadatku Ministarstva obrane na Aljasci, gdje mora preživjeti ekstremne vremenske uvjete i naporne treninge, kao dio tajnog eksperimenta u kojem sudjeluje kao pokusni kunić. Naime, Croosu su dane droge koje pojačavaju mentalne i fizičke sposobnosti kod korisnika. U međuvremenu, nakon što je Bourne razotkrio tajne operacija CIA-e  (Treadstone i Blackbriar), FBI i senat, istražuju aferu koja je došla u medije, a pod povećalom su direktor CIA-e, Ezra Kramer (Scott Glenn), Blackbriar predstavnik Noah Vosen (David Strathairn) te doktor Treadstona, Albert Hirsch (Albert Finney), koji pak, odluče prekinuti sve tajne operacije, uključujući i onu u kojoj sudjeluje Aaron Cross, a svi sudionici moraju nestati.

Teško je bilo vjerovati da će četvrti nastavak franžize moći funkcionirati bez Matta Damona, no svi koji su bili sumnjičavi prema novom nastavku, nastalom po romanima Roberta Lunduma, bili su ugodno iznenađeni.  Jedan od razloga ovako odličnog filma svakako je redatelj Tony Gilroy koji tako dobro poznaje franšizu i materiju jer je u prošla tri nastavka bio scenarist, drugi razlog leži u odabiru glavnih uloga, prvenstveno Jeremyja Rennera, kojeg smo zapamtili, naravno, iako mu to nije prvi nastup, u Oscarovcu „Hurt LockeruKathryn Bigelow.

https://45.media.tumblr.com/d0c0d0a800d445a2c601374c6d4e3c53/tumblr_mykdnhwkc91remz2ko3_500.gif

Nakon toga Renner niže nastupe u velim blockbusterima poput „Avengers“, „American Hustle“ i drugima. Nepravedno bi bilo u „Nasljeđu“ zaboraviti role velikih zvijezda  poput Rachel Weisz, Edwarda Nortona te kultnog Britanca Alberta Finneya. Treći razlog je u tome što je Tony Gilroy vrlo iskusno priču nastavio gotovo isti trenutak u kojem je stala u trećem dijelu te je ukomponirao novi zaplet i priču koja iz sjene postaje glavna storija ovog izvrsnog filma. 

Ova napeta akcija na rasporedu je večeras u 20 sati.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
U šumarku skrivenom...

FOTO – Možete li se sjetiti imena svih likova iz obožavanog crtića 'Mali leteći medvjedići'?

Play ponuda

Više s weba