Novosti

'Brojke su te koje pokazuju uspješnost filma'

Debitantski film redatelja Igora Šeregija duboko se ukorijenio među hrvatskom publikom i stvorio neki potpuno novi pokret kod mladih.

Press
19.04.2018 14:00

Producent Ljubo Zdjelarević podijelio je s nama svoje mišljenje o uspješnosti 'ZG80', te otkrio zanimljive činjenice koje su se dogodile neposredno nakon prikazivanja.

Koliko sam čuo, prvi dan kad je film zaigrao, taj četvrtak, bio je najgledaniji hrvatski film po tom prvom danu otvaranja ikad. Navodno je taj četvrtak, 01.09., imao preko 3000 gledatelja. Meni je to prezabavan podatak, za hrvatski film skoro nevjerojatan. Film je dogurao do negdje oko 66 000 u kinodistribuciji. Toliko smo se svi namučili da stvorimo ZG80 , bilo je to skoro 5-godišnje putovanje, da je ta publika najveća nagrada koju smo mogli dobiti", komentirao je Zdjelarević.

Film je to o kojem se pričalo danima, a njegova popularnost rasla je sve više i više.

Glumce po ulici klinci zovu imenima iz filma, nije to često kod nas. Na facebooku postoji urnebesna grupa "Dnevna doza ZG80" s oko 20 000 članova koji izbacuju valjda svakodnevno fore iz filma. Na našem službenom facebooku filma je skoro isti broj. Slali su nam fotografije mladih koji su otišli izborno glasanje i onda dopisivali na listiće opciju #kuiš (što je hashtag filma) ili bi prekrižili listić i potpisali isto tim potpisom. S Youtubea smo skinuli ilegalno postavljene filmove sad već preko 200 puta. Da ne spominjem, kad je film procurio na Youtube , u prva tri dana pregledan preko 200.000 puta. Samo trailer filma ima preko 550.000 pregleda. To su brojke koje se ne povezuju često s hrvatskim filmom. Kad je film među najpiratiziranijim filmovima u godini, meni je to znak uspjeha. A 'ZG80' je bio", dodao je producent.

TV premijeru 'ZG80' pogledajte sutra u 20 sati na RTL-u!