Novosti

Budite spremni za revoluciju evolucije!

Vrhunski 'Planet majmuna: Postanak' 2011. osvojio je nagradu za najbolji znanstveno-fantastični film i za najboljeg sporednog glumca, fantastičnog Andyja Serkisa, koji je Ceasara učinio gotovo potpuno stvarnim

Press
26.08.2019 17:30

U biotehnološkoj kompaniji Gen-Sys, znanstvenik Will Rodman ( James Franco ) testira virusnu drogu na čimpanzama kako bi pronašao lijek protiv Alzheimerove bolesti. Droga čimpanzi značajno povećava inteligenciju, ona pomahnita, pobjegne iz kaveza te je naposljetku ubijena. Willov šef Steven Jacobs ( David Oyelowo ) prekida projekt te naređuje Robertu Franklinu ( Tyler Labine ) da eutanizira čimpanze.

Nakon što učini ono što mu je naređeno, shvati da je čimpanza kojoj je ubrizgana droga nedavno dobila mladunca, što objašnjava njeno ponašanje. Will spašava čimpanzu i odnosi je svom ocu Charlesu, koji boluje od Alzheimeorove bolesti. Mala čimpanza nazvana Caesar ( Andy Serkis ) naslijedila je majčinu inteligencije te Will nastavlja istraživanje od kuće.

Fantastični 'Planet majmuna: Postanak' osmišljen je kao prequel dobro poznate priče o Planetu majmuna tj. Zemlji, na kojoj su vlast preuzeli majmuni, a ljudi su u podređenom položaju. Večerašnji film pojavio se u kinima 2011. te oduševio posjetitelje i zaslužio gotovo jednoglasne pohvale struke. Nominiran za Oscarau kategoriji najboljih vizualnih efekata, pet Saturnnagrada od kojih je osvojio nagradu za najbolji znanstveno-fantastični film godine, te za najboljeg sporednog glumaca ( Andy Serkis ), film je bio potpuni trijumf.