Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
večeras u 21:10!

Budite spremni za revoluciju evolucije!

Vrhunski 'Planet majmuna: Postanak' 2011. osvojio je nagradu za najbolji znanstveno-fantastični film i za najboljeg sporednog glumca, fantastičnog Andyja Serkisa, koji je Ceasara učinio gotovo potpuno stvarnim

Image
Press/ 26.8.2019. u 17:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U biotehnološkoj kompaniji Gen-Sys, znanstvenik Will Rodman (James Franco) testira virusnu drogu na čimpanzama kako bi pronašao lijek protiv Alzheimerove bolesti. Droga čimpanzi značajno povećava inteligenciju, ona pomahnita, pobjegne iz kaveza te je naposljetku ubijena. Willov šef Steven Jacobs (David Oyelowo) prekida projekt te naređuje Robertu Franklinu (Tyler Labine) da eutanizira čimpanze.

Nakon što učini ono što mu je naređeno, shvati da je čimpanza kojoj je ubrizgana droga nedavno dobila mladunca, što objašnjava njeno ponašanje. Will spašava čimpanzu i odnosi je svom ocu Charlesu, koji boluje od Alzheimeorove bolesti. Mala čimpanza nazvana Caesar (Andy Serkis) naslijedila je majčinu inteligencije te Will nastavlja istraživanje od kuće.

Fantastični 'Planet majmuna: Postanak' osmišljen je kao prequel dobro poznate priče o Planetu majmuna tj. Zemlji, na kojoj su vlast preuzeli majmuni, a ljudi su u podređenom položaju. Večerašnji film pojavio se u kinima 2011. te oduševio posjetitelje i zaslužio gotovo jednoglasne pohvale struke. Nominiran za Oscara u kategoriji najboljih vizualnih efekata, pet Saturn nagrada od kojih je osvojio nagradu za najbolji znanstveno-fantastični film godine, te za najboljeg sporednog glumaca (Andy Serkis), film je bio potpuni trijumf.

Image

Planet majmuna: Postanak

igrani film, fantastični/ akcijski
SAD - 2011
Subota, 4. ožujka u 20.15 sati
Gledaj na
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ona je u vezi

Jovan i Paulina iz 'Ljubav je na selu' ne mogu zaboraviti jedno drugo: 'Ima nešto u nama da smo se tako poželjeli...'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba