Novosti

Budućnost dječici iz Centra za odgoj i obrazovanje Goljak izgleda ljepše!

Budućnost ljepše izgleda dječici iz Centra za odgoj i obrazovanje Goljak jer zahvaljujući gledateljima i donacijama koje je skupila udruga RTL pomaže djeci, napokon mogu komunicirati sa svijetom.

Press
27.12.2016 09:29

Da je prošle godine imao komunikator, lako bi mu odgovorio nakomplimente. Ali oni teško govore. Mogu se tek nasmijati, pogledatii pokazati pokoju gestu.Laniu ovopredbožićno vrijeme, štićenici Centra za odgoj i obrazovanje Goljakpohvalili su se našem Šprajcu svime što imaju za lakšukomunikaciju, ali dosta toga je nedostajalo. Velikim srcem Splitskebanke i pozivima vas velikodušnih ljudi, uljepšali ste im ovajBožić! Sad imaju toliko potrebne komunikatore!

Marija napokon može reći kako se osjeća, što joj se jede, štomisli i što joj se sviđa. Ovaj uređaj joj puno pomaže unastavi.

"I ne toliko samo s nama, koliko zapravo sa ljudima koje susrećusvaki dan. Dakle to je puno bitnije da može reći u nekoj situacijiu kojoj se nađe prvi puta da što želi, kako se osjeća, što mutreba, ili njoj jel. Što se tiče tipkovnice, to je tipkovnica suvećanim fontom slova i uvećanim tipkama. Ima gore pleksiglaszaštitu koji omogućava da se pokret lakše usmjeri", izjavilajeVesnaKnez-Matijević,Centar zaobrazovanje i odgoj Goljak Zagreb.

Osim nove tipkovnice i miša, Toby uređaj posebno veseli ove maleštićenike. Uz pomoć senzora oni pokretima očiju mogu slagatirobote, voziti se u svemirskom brodu ili čak upravljati autom.

"Jedan medij koji omogućava da dijete zaista ostvari sve svojepotencijale pa i u kasnijem školovanju što ga može kasnije dovestii do fakulteta", dodajeKnez-Matijević.

Nitko sretniji od nas ako im se to svima ostvari.