Play ponuda
Play ponuda
RTL pomaže djeci!

Budućnost dječici iz Centra za odgoj i obrazovanje Goljak izgleda ljepše!

Budućnost ljepše izgleda dječici iz Centra za odgoj i obrazovanje Goljak jer zahvaljujući gledateljima i donacijama koje je skupila udruga RTL pomaže djeci, napokon mogu komunicirati sa svijetom.

Image
Press/ 27.12.2016. u 9:29
Play ponuda

Da je prošle godine imao komunikator, lako bi mu odgovorio na komplimente. Ali oni teško govore. Mogu se tek nasmijati, pogledati i pokazati pokoju gestu. Lani u ovo predbožićno vrijeme, štićenici Centra za odgoj i obrazovanje Goljak pohvalili su se našem Šprajcu svime što imaju za lakšu komunikaciju, ali dosta toga je nedostajalo. Velikim srcem Splitske banke i pozivima vas velikodušnih ljudi, uljepšali ste im ovaj Božić! Sad imaju toliko potrebne komunikatore!

Marija napokon može reći kako se osjeća, što joj se jede, što misli i što joj se sviđa. Ovaj uređaj joj puno pomaže u nastavi.

"I ne toliko samo s nama, koliko zapravo sa ljudima koje susreću svaki dan. Dakle to je puno bitnije da može reći u nekoj situaciji u kojoj se nađe prvi puta da što želi, kako se osjeća, što mu treba, ili njoj jel. Što se tiče tipkovnice, to je tipkovnica s uvećanim fontom slova i uvećanim tipkama. Ima gore pleksiglas zaštitu koji omogućava da se pokret lakše usmjeri", izjavila je Vesna Knez-Matijević, Centar za obrazovanje i odgoj Goljak Zagreb.

Osim nove tipkovnice i miša, Toby uređaj posebno veseli ove male štićenike. Uz pomoć senzora oni pokretima očiju mogu slagati robote, voziti se u svemirskom brodu ili čak upravljati autom.

"Jedan medij koji omogućava da dijete zaista ostvari sve svoje potencijale pa i u kasnijem školovanju što ga može kasnije dovesti i do fakulteta", dodaje Knez-Matijević.

Nitko sretniji od nas ako im se to svima ostvari.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Čestitamo!

Jim Caviezel danas slavi 52. rođendan! Posljednji Isus plemenit je i u privatnom životu, posvojio je troje djece iz Kine oboljele od karcinoma

Play ponuda

Više s weba