Rijetko tko ne uživa u sočnojtalijanskoj tjestenini carbonari. Za njezinu je pripremu potrebno samo petnaestak minuta, a postupak je veoma jednostavan. Kako glasi carbonara recept , pročitajte u nastavku.
Za pripremu vam je potrebno:
- 500 g tjestenine
- 2 jaja
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 200 g pancete
- 100 g parmezana
- sol, papar
(FOTO: Pexels)
Carbonara recept :
Najprije skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi, a u drugoj posudi na maslinovoj ulju lagano popržite pancetu. U zdjeli umutite jaja, ubacite parmezan i dobro promiješajte. Sada tjesteninu prebacite u zdjelu s pancetom, dodajte i vrhnje za kuhanje pa sve dobro promiješajte. Nakon nekoliko minuta kada tjestenina upije tekućinu iz vrhnja, ubacite i jaja s parmezanom.
Sada dodajte sol i papar te još jednom dobro izmiješajte. Ovaj jednostavan carbonara recept zaista je gotov u tren oka, a kao što vidite, potrebno vam je samo nekoliko sastojaka.