Novosti

Charlize Theron u TV premijeri akcijskog trilera 'Atomska plavuša' večeras na RTL-u

Za obožavatelje špijunski kultnih serijala, poput onih Jasona Bournea i Jamesa Bonda, stigla je prava poslastica s Charlize Theron u glavnoj ulozi

RTL.hr
06.02.2022 12:00

Nekoliko dana prije pada Berlinskog zida, agent KGB-a Yuri Bakhtin (Jóhannes Jóhannesson) ubija agenta MI6-a Jamesa Gascoignea i ukrade mikrofilm skriven u njegovom ručnom satu, dokument koji sadrži imena obavještajnih agenata obje strane. Najbolja agentica tajne obavještajne službe Njezinog Veličanstva, senzualna i smrtonosna Lorraine Broughton (Charlize Theron) odlazi sama u Berlin kako bi povratila taj neprocjenjivi dosje iz podijeljenog grada. Tamo je čeka šef MI6 odjela David Percival (James McAvoy), koji joj pomaže da se snađe u opasnom gradu te da bude spremna na vjerojatne klopke i smrtonosne dvostruke igre špijuna.

Prema grafičkom romanu "The Coldest City", u svom samostalnom debitantskom redateljskom nastupu, David Leitch snimio je akcijski triler "Atomska plavuša" da bi mu samo godinu dana nakon bio povjeren "Deadpool 2", kojim je opravdao svoje redateljsko umijeće. Film je napisao Kurt Johnstad, a uloge su povjerene Charlize Theron, koja je ujedno bila i ko-producent, Jamesu McAvoyu, Johnu Goodmanu i drugima. Na kinoblagajnama u svijetu film je zaradio 100 milijuna dolara i zasluženo pobrao pozitivne kritike filmskih znalaca, koji su posebno pohvalili scene akcija, kao i glumačke predstave Charlize Theron i Jamesa McAvoya. Paralele između "Atomske plavuše" i još jednog filmskog hita bile su očigledne, počevši s činjenicom što je Leitch bio nenavedeni suredatelj i producent prvog "Johna Wicka". Obožavatelji poznatih i kultnih serijala, poput onih Jasona Bournea ili Jamesa Bonda naći će dovoljno razloga da pogledaju ovaj špijunski akcijski hit, no posebna pozivnica sigurno je jedna od najljepših glumica svijeta, Charlize Theron, koja je zanat za akciju ispekla dvije godine ranije u "Mad Max: Fury Road".