Novosti

Chris Cornell, Leonard Cohen i Carrie Fisher posthumno su nominirani za nagradu Grammy

Američka Akademija za diskografsku umjetnost i znanost odlučila je ove godine na popis nominiranih umjetnika za ovogodišnje nagrade staviti čak pet preminulih umjetnika zbog njihovih izvanrednih postignuća i posebne strasti za umjetnošću.

Press
30.11.2017 14:34

Legendarna glumica Carrie Fisher snimila je zvučnu knjigu svojim memoara "The Princess Diarist" za koju bi mogla biti nagrađena ovogodišnjim Grammyjem za najbolje ispričani album, samo godinu dana nakon smrti u prosincu 2016. godine.U istoj kategoriji 2009. ikona Ratova zvijezda bila je nominirana zvučnu knjigu Wishful Drinking" .

Chris Cornell , bivši frontman Soundgardena , koji je umro u svibnju, nominiran je za najbolju rock izvedbu pjesme The Promise" . Cornell je do sada bio nominiran za 12 nagrada Grammy, od kojih je dva osvojio sa Soundgardenom 1994.,no nikada nije samo on dobio nagradu.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

U istoj kategoriji najboljih rock izvedbi, nominiran je i Leonard Cohen ,koji jepreminuo u studenom prošle godine,za izvedbu naslovnepjesme You Want It Darker" njegovog posljednjeg albuma objavljenog u listopadu 2016. Cohen je 2010. godine dobio počasnog Grammyja za životno djelo.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Na nominacijskom popisu su još i glazbenici Gregg Allman i Glen Campbell , koji su preminuli ove godine.

Carrie Fisher kao princezu Leiju gledajte na RTL-u ovog petka u TV premijeri filma "Ratovi zvijezda Vll: Sila se budi" u petak u 20 sati,

i odmah zatim u22:50 uprvom hitu franšize iz 1977., "Ratovi zvijezda IV: Nova nada'' .