Play ponuda
Play ponuda
NEVJEROJATNO

Čudo specijalnih efekata: James Dean će 'oživjeti' 64 godine nakon smrti!

"Obitelj to doživljava kao njegov četvrti film, koji nikada nije uspio snimiti", rekao je Anton Ernst, jedan od utemeljitelja Magic City Films i suredatelj filma uz Tati Golykh. "Nećemo razočarati njegove fanove", obećao je

Image
Foto: wikipedia
RTL TV/ 17.11.2019. u 12:01
Play ponuda

Više od 60 godina nakon svoje smrti, James Dean će se pojaviti na filmu uz pomoć specijalnih efekata koji će oživjeti lik tog američkog glumca, potvrdila je u srijedu produkcijska kuća Magic City Films.

U dugometražnom filmu čije snimanje usko počinje, "Finding Jack", ta nova verzija Jamesa Deana, poginulog 1955., imat će ulogu Rogana, precizira stranica The Hollywood Reporter. Magic City Film surađuje na tom projektu s dvije tvrtke koje se bave specijalnim efektima, kanadskom Imagine Engine i južnoafričkom MOI World Wide. Prema Hollywood Reporteru, film će koristiti tehnologiju "full body" koja stvara sliku neke osobe na temelju arhivskih fotografija i video snimaka. Magic City Films se upustila u taj projekt jer kontrolira sva prava korištenja lika Jamesa Deana koja je kupila od glumčeve obitelji. - Obitelj to doživljava kao njegov četvrti film, koji nikada nije uspio snimiti", rekao je Anton Ernst, jedan od utemeljitelja Magic City Films i suredatelj filma uz Tati Golykh. "Nećemo razočarati njegove fanove", obećao je.

James Dean je umro 30. rujna 1955. u prometnoj nesreći u dobi od 24 godine, kada je svojim Porscheom udario u drugi auto na kalifornijskoj cesti blizu mjesta Cholame. Glumio je u tri filma, "Buntovnik bez razloga", "Istočno od raja" i "Div" (1956.), a za dva potonja bio je nominiran za Oscara.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
svakoga dana u 17:50

Od danas na Kockici: Nova zabavna i poučna animirana serija 'Kockić i prijatelji'!

Play ponuda

Više s weba