Novosti

Čudo specijalnih efekata: James Dean će 'oživjeti' 64 godine nakon smrti!

"Obitelj to doživljava kao njegov četvrti film, koji nikada nije uspio snimiti", rekao je Anton Ernst, jedan od utemeljitelja Magic City Films i suredatelj filma uz Tati Golykh. "Nećemo razočarati njegove fanove", obećao je

RTL TV
17.11.2019 12:01

Više od 60 godina nakon svoje smrti, James Dean će se pojaviti nafilmu uz pomoć specijalnih efekatakoji će oživjeti lik tog američkog glumca, potvrdila je u srijedu produkcijska kuća Magic City Films.

U dugometražnom filmu čije snimanje usko počinje, "Finding Jack", ta nova verzija JamesaDeana, poginulog 1955., imat će ulogu Rogana, precizira stranica The Hollywood Reporter. Magic City Film surađuje na tom projektu s dvije tvrtke koje se bave specijalnim efektima, kanadskomImagine Engine ijužnoafričkomMOI WorldWide. Prema Hollywood Reporteru, film će koristiti tehnologiju "full body" koja stvara sliku neke osobe na temelju arhivskih fotografija i videosnimaka. Magic City Films se upustila u taj projekt jer kontrolira sva prava korištenja lika Jamesa Deana kojaje kupila od glumčeveobitelji. - Obitelj to doživljava kao njegov četvrti film, koji nikada nijeuspio snimiti", rekaoje Anton Ernst, jedanod utemeljitelja Magic City Filmsi suredatelj filma uz Tati Golykh."Nećemorazočarati njegove fanove", obećao je.

James Dean je umro 30. rujna 1955. u prometnoj nesrećiu dobi od 24 godine, kada je svojim Porscheom udario u drugi auto na kalifornijskoj cesti blizu mjesta Cholame. Glumio je u tri filma, "Buntovnik bez razloga", "Istočno od raja"i "Div" (1956.), a za dva potonja bio je nominiran za Oscara.