Novosti

'Da mi je euro za svaki put kad me netko pitao gdje mi je Andrija, bila bih milijunašica'

Ona je blažena među muškarcima, ona je superžena, superglumica, supermajka! Ma ona je Superljud"! Anđelku Prpić gledamo kao članicu žirija omiljenog nam regionalnog showa, a u intervjuu nam je otkrila štošta.

Press
30.04.2017 09:25

S obzirom na Superljude, svi pričaju o nekim supermoćima koje bi htjeli imati. Što misliš, koja bi bila supermoć koju žene imaju, a muškarci nemaju?

- Mislimo da sve znamo bolje, zbog čega često same upadnemo u zamku.

Blažena si među muškarcima u showu. Odaj nam neku malu tajnu o svakom od dečkiju: Đuri, Zrinku, Vuku i Momi?

- Baš bi bilo ružno s moje strane da pored silne pažnje koju mi posvećuju ja njih izdajem. Momo poznaje zidarske radove, kako mi se čini, Zrinko je gospodin kakav se rijetko sreće, na Đuru bi se mogli ugledati današnji dečki, a Vuk je jak kao crna zemlja. I imaju jednu zajedničku osobinu - svi su pravi džentlmeni.

Superljudi

Koju supermoć imaš, a voljela bi da je nemaš?

- Kao glumici mi znači, ali u životu jako izražen periferni vid zna biti naporan i opterećujuć.

Da ti je euro za svaki put kad si čula pitanje gdje ti je Andrija, koliko milijuna bi imala na računu?

- Hahahhaa, sjajno i vrlo istinito pitanje. Milijarderka bih bila u najmanju ruku, još ako bismo dodali i sumu s Andrijinog računa, gdje je on inkasirao od pitanja gdje ti je Anđelka... Gdje bi nam kraj bio!

Gledatelji su dobili percepciju da si prava pričalica. Bi li izdržala jedan dan da ne progovoriš ni s kim? Onako, za neku supernagradu? (i koja bi to nagrada trebala biti?)

- Jednom prilikom sam na Akademiji morala šutjeti tjedan dana zbog zdravstvenih problema s glasnicama. Rezultat je bio veći konfekcijski broj tako da se bez obzira na nagradu bilo kakve vrste, ne bih se usudila ne govoriti.

Koliko glumice glume u pravom životu?

- Mislim, ništa više od učiteljica, bankarica, kozmetičarki, političarki... Nažalost, danas se od svih nas puno toga očekuje pa svaki čas morate navući neku masku i ući u ulogu zabrinute susjede, zainteresirane kolegice, itd... Čak nisam sigurna da se glumice u tome snalaze mnogo bolje od bilo koje druge žene, bez obzira na glumačko obrazovanje.

Po kojim karakteristikama si tradicionalna žena, a po kojima liberalna?

- Vječito sama sebi ulijećem u usta jer sam čas tradicionalistica, a odmah potom, ili čak istovremeno, liberalna jako. Odgoj, porijeklo i geografija me čine tradicionalnom, a obrazovanje, prijatelji i ono što duboko želim - liberalnom. Često samoj sebi smetam.

Kad te sin Jakša iznenadi nekim pitanjem na koje nemaš (ili ne želiš dati) odgovor, kako se izvučeš?

- Nema situacija o kojima ne želim pričati, to nam je obiteljski stav. Njegove godine diktiraju i dalje odgovore koji mu moraju biti nedvosmisleno jasni. I svi roditelji znaju koliko je to težak zadatak. Trudim se da se ne kajem zbog svog ponašanja jer smo im mi nekakvo ogledalo i primjer na koji se ugledaju.

Ljetuješ u Senju. Ajde sad svima otkrij kad dolaziš na ljetovanje da paparazzi znaju kad te mogu vrebati?

- Nadam se da ću cijeli sedmi mjesec boraviti u Hrvatskoj. Malo u Senju, Rijeci, a dat će Bog i na otocima... Dobri stari Instagram pomoći će paparazzima, ne sumnjam ja u njih!