Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SRCE NIJE KAMEN

Danas bi proslavio 42. rođendan! Toše Proeski otpjevao je uvodnu špicu 'Zabranjene ljubavi': Sjećate li se stihova?

Jer srce nije kamen, ne, srce nije kamen, da ga samo baciš iz kaputa kao kartu poslije puta. Ove kultne stihove od 2006. godine pjevaju brojni, a pjesma je premijerno predstavljena u RTL-ovoj seriji 'Zabranjena ljubav'

Image
Foto: Marko Prpic/Pixsell
RTL.hr/ 25.1.2023. u 17:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Obožavatelji diljem regije prisjećaju se svog omiljenog pjevača, makedonskog slavuja Toše Proeskog. Da je živ, Toše bi danas proslavio svoj 42. rođendan. Nažalost, sudbina je zapisala drugačije. U dobi od samo 26 godina Toše nas je prerano napustio, ali je iza sebe ostavio iznimno bogatu glazbenu riznicu. Veliki čovjek i humanist tek je mali dio svega onoga što je Toše bio za života. Mladića koji je osvajao prekrasnim osmijehom prije svega krasila je skromnost, a uvijek je isticao da je ljubav ono što treba pokretati ljude. U cijeloj regiji nema kolege glazbenika koji za pjevača nije imao uvijek samo riječi hvale. Tošine riječi: "Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome" i danas žive u svima onima koji su poznavali ovog velikog glazbenika, ali i u onima koji nisu imali tu prigodu. Za brojne obožavatelje Toše Proeskog, vrijeme je stalo 2007. godine, ali on i dalje živi kroz svoje pjesme i djela. Jedna od njegovih najpoznatijih pjesama je ona 'Srce nije kamen'.

Pokojni makedonski pjevač te 2006. godine snimio je najavnu pjesmu za novu špicu RTL-ove sapunice "Zabranjena ljubav", koja je na televiziji premijerno prikazana 19. ožujka. Tekst za pjesmu "Srce nije kamen" napisala je glazbenica i menadžerica Antonija Šola, koja je u prvoj hrvatskoj sapunici glumila Tinu Bauer, a aranžman je djelo Mire Buljana.

Iako je bio Makedonac, Proeski ju je bez problema otpjevao pjesmu na hrvatskom jeziku, a nakon što je objavljena, vrlo brzo je krenuo na turneju, od Vardara pa do Triglava. U toj je godini, prema podacima ZAMPA, pjesma 'Srce nije kamen' bila najizvođenija na domaćim radijskim postajama.

Seriju 'Zabranjena ljubav' pogledajte besplatno na PLAYU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Poslušajte izvedbu pjesme 'Srce nije kamen' u RTL-ovom showu 'Masked Singer':

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
divan odnos

Zvijezda 'Očeva izbora' o bivšem suprugu: 'Otac moje kćeri mora biti i moj najbolji prijatelj'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba