Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Cijela izjava

Danka Derifaj odriče se nominacije za Večernjakovu ružu: ‘Ovo nije prvi puta da se Večernji list ponaša kao odjel za odnose s javnošću Perkovićevog odvjetničkog tima’

RTL-ova nagrađivana novinarka nakon neprofesionalnog pustupanja novinarke Večernjeg lista odriče se nominacije za Večernjakovu ružu.

Image
RTL.HR/ 8.3.2022. u 16:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
INTERVJU

Danka Derifaj sasvim osobno: 'U trenutku kad su mi dirnuli dijete bila sam ljuta. Ja svoj posao radim odgovorno'

Danka Derifaj, istaknuta istraživačka novinarka RTL-a, u utorak poslijepodne javno se odrekla nominacije za Večernjakovu ružu nakon, kako je istaknula, neprofesionalnog postupanja novinarke Večernjeg lista. Svoju odluku detaljno je elaborirala.

“'Večernji list ispričao se u ponedjeljak Marku Perkoviću Thompsonu zbog neistina u razgovoru s Dankom Derifaj', ponosno je danas na svom Facebook profilu objavio pjevač i tako ponovno pokrenuo uvrede i prijetnje svojih pristaša u mom smjeru. Ovo nije prvi puta da se Večernji list ponaša kao odjel za odnose s javnošću Perkovićevog odvjetničkog tima.

Već su mi krajnje neprofesionalno smjestili prije tjedan, dva u uvodniku intervjua povodom nominacije za Večernjakovu ružu za novinarski rad. Bez ijednog dokaza, provjere ili pitanja postavljenog meni u intervjuu, izmislili su da sam zbog priče o Thompsonu zaradila kaznenu prijavu. Kako nikakva kaznena prijava nije stigla ni na moju adresu, niti na adresu RTL-a ili odvjetničkog ureda koji nas zastupa, pitali smo Večernji o čemu se radi. Dobili smo ispriku da novinarka ‘nije znala’. Maknuli su neistinu o prijavi s portala, ali je ostala u tiskanom izdanju.

Nisam zamjerila, jer svatko može pogriješiti. Ipak, pitam se radi li se o pogrešci. Naime, Večernji je jučer objavio demanti Marka Perkovića Thompsona na pitanje novinarke postavljeno meni u istom tom intervjuu. Kao da to nije dovoljno, uz navode obrane Marka Perkovića Thompsona objavili su i osobnu ispriku autorice teksta - Thompsonu. To nije samo krajnje neprofesionalno, već i deplasirano. Isprika nema što raditi u nepristranom prenošenju reagiranja uvrijeđene stranke. Osim toga, dojma sam da ispriku novinarka nije ubacila na svoju ruku, jer iznad svakog novinara postoji urednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kako god, i ta je isprika naknadno i potiho nestala s portala, ali ne i s drugih portala

bliskih Thompsonu koji su reagiranje s veseljem dočekali. Šteta je učinjena. Večernji je svojim ponašanjem pokazao da je u stanju bez argumenata, dokaza ili sudskih presuda svrstati se na stranu protagonista novinarske priče o građevinskim malverzacijama i korupciji, a protiv kolegice iz svoje profesije.

Upravo se čita

E pa veleštovano uredništvo Večernjeg lista, ovim putem javno odbijam nominaciju za Večernjakovu ružu, dapače nakon ovog me njome vrijeđate. Drugi put kad poželite na meni skupljati lajkove i simpatije čitatelja, nemojte ni meni ni njima prodavati priču da cijenite novinarski rad’’, poručila je Danka.

RTL.HR/ 8.3.2022. u 16:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba